ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορεί την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία στην οικονομία

11:04 - 01 Μαρ 2010 | Πολιτική
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για «μπαράζ μυστικής διπλωματίας», καθώς, όπως είπε, ο κ.Παπανδρέου αφήνει υπαινιγμούς στη Βουλή και δεν ενημερώνει το λαό για το τι ακριβώς διαπραγματεύεται και για τα νέα μέτρα που προτίθεται να πάρει.
Ο κ.Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστέρας, Λόταρα Μπίσκι, τόνισε ότι «τα κυβερνητικά μέτρα οδηγούν σε βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν διεκδικεί δάφνες διαφάνειας.

Ούτε σε εμπόλεμη κατάσταση να βρισκόμασταν δεν θα υπήρχε τόση μυστικοπάθεια, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να ενημερώσει άμεσα τον λαό για το τι μέλλει γεννέσθαι, ώστε ο λαός να έχει την τελική επιλογή.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας, αν θα ανοίξει τα χαρτιά του ή θα μεταθέσει τη συζήτηση στη Βουλή για την επόμενη εβδομάδα αφού πρώτα πραγματοποιήσει τις επισκέψεις του σε ΗΠΑ και Γερμανία.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τις πολιτικές δυνάμεις ως ντεκόρ στις επικοινωνιακές της ανάγκες, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση για άλλο πρόγραμμα εξελέγη από τον λαό και άλλο πρόγραμμα εφαρμόζει.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το Κόμμα Ευρωπάικής Αριστεράς συζήτησε το Σάββατο και την Κυριακή την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων και σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαικό επίπεδο, ενώ όπως είπε, δεν είναι μια κρίση που αφορά μόνο την Ελλάδα και τον ευρωπαικό νότο, αλλά ολόκληρη την Ευρώπή.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.