ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβάλεται η συζήτηση στη Βουλή για το ΠΣΑ μετά τις αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

13:38 - 01 Μαρ 2010 | Πολιτική
Αναβάλεται η συζήτηση στη Βουλή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), μετά την σχετική πρόταση του πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που βρήκε την πλήρη υποστήριξη από της ΝΔ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι αφήνει υπαινιγμούς στη Βουλή και δεν ενημερώνει το λαό για το τι ακριβώς διαπραγματεύεται και για τα νέα μέτρα που προτίθεται να πάρει.  

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας, αν θα ανοίξει τα χαρτιά του ή αν θα μεταθέσει τη συζήτηση στη Βουλή για την επόμενη εβδομάδα, αφού πρώτα πραγματοποιήσει τις επισκέψεις του σε ΗΠΑ και Γερμανία.

Επιπλέον, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τις πολιτικές δυνάμεις ως ντεκόρ στις επικοινωνιακές της ανάγκες.

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Βρίσκουμε λογικό το αίτημα περί αναβολής της συζήτησης, που διατύπωσε ο κ. Αλ.Τσίπρας. Είναι αδιανόητο να καλούνται οι πολιτικοί αρχηγοί να συζητήσουν στη Βουλή, με βάση διαρροές, που προέρχονται από γραφεία υπουργών της κυβέρνησης περί 'νέων μέτρων'».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι από τη στιγμή που ο αιτούμενος τη διεξαγωγήν της συζήτησης, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει την αναβολή της, η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση: «ή να ανοίξει τα χαρτιά της τη Δευτέρα (δηλαδή, πριν από τη διεξαγωγή της συζήτησης της Τρίτης) ή να αναβάλει τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, για την επόμενη εβδομάδα».

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, υπογράμμισε: «Το πλαίσιο και οι θέσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η οποία ταλανίζει τη χώρα και τον ελληνικό λαό, ως αποτέλεσμα των πολιτικών και των επιλογών των κυβερνήσεων της ΝΔ, είναι γνωστά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας σοβαρές αποφάσεις για την οριστικοποίηση του συνόλου των μέτρων που απαιτούνται. Ενόψει αυτών των σοβαρών αποφάσεων, πεποίθηση της κυβέρνησης ήταν και είναι ότι, θα ήταν χρήσιμη η συζήτηση στο Κοινοβούλιο σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, την οποία ζήτησε ο κ. Τσίπρας, προκειμένου όλα τα κόμματα να εκφράσουν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους.

»Από τη στιγμή όμως, που ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, δηλώνουν για τους δικούς τους λόγους ότι, τα κόμματά τους προτιμούν την αναβολή αυτής της συζήτησης, η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να την επιβάλει.

»Αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα και τους πολίτες, που απαιτείται συστράτευση όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, όλοι κρίνονται από τις επιλογές τους».

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Μάκης Μαΐλης δήλωσε: «Πρόκειται για γελοία πρόταση, όταν μάλιστα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε να γίνει αυτή η συζήτηση. Το βάρβαρο σχέδιο της κυβέρνησης είναι γνωστό από καιρό, δεν χρειάζεται να ανοίξει κανένα χαρτί. Το θέμα τώρα είναι η παλλαϊκή αντίδραση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.