ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α, Σαμαράς: 'Κόκκινη γραμμή' το πάγωμα των χαμηλών συντάξεων

15:35 - 02 Μαρ 2010 | Πολιτική
Τις "κόκκινες γραμμές" της ΝΔ εξέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για το Ασφαλιστικό, τον οποίο ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ενημέρωσε για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση αλλά και την πορεία του διαλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως τάσσεται υπέρ των μέτρων που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, έθεσε όμως τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματος, όπως είναι για παράδειγμα το πάγωμα των συντάξεων που αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους, μέτρο με το οποίο η ΝΔ διαφωνεί ριζικά.
«Ανταλλάξαμε σκέψεις, λειτουργώντας σε κλίμα συναίνεσης, όπως είναι απαραίτητο για τα εθνικά θέματα», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος. Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε πως η ΝΔ θα συμμετάσχει στο διάλογο για το κρίσιμο αυτό θέμα, ενώ θα τοποθετηθεί διεξοδικά όταν το ζήτημα έρθει στη Βουλή.

Η ΝΔ θα στηρίζει τα μέτρα που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, τόνισε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος πρόσθεσε πως το πάγωμα των συντάξεων που αφορά στους χαμηλοσυνταξιούχους δεν βρίσκει σύμφωνη τη ΝΔ και αποτελεί κόκκινη γραμμή.

Ο κ. Βρούτσης, μάλιστα, ζήτησε τα κενά στα ασφαλιστικά ταμεία να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:42 - 02 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.