ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα ένταση στη ΝΔ προκαλεί η επίσκεψη Μπακογιάννη στην Κύπρο

09:57 - 03 Μαρ 2010 | Πολιτική
Νέα ένταση στις σχέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη με την ηγεσία της ΝΔ έχει προκαλέσει η επίσημη επίσκεψη της βουλευτού στην Κύπρο, λίγες ημέρες μετά τις συνομιλίες του Αντώνη Σαμαρά στη Λευκωσία, χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως τη Ρηγίλλης. Νέα τροπή στο εσωκομματικό επεισόδιο δίνει και η επιστολή του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη προς τον κ. Σαμαρά, με την οποία επισημαίνει ότι αυτός ποτέ δεν προσκάλεσε για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο την κ. Μπακογιάννη.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ η μία πλευρά κατηγορεί την άλλη ότι οδηγεί την αντιπαράθεση στα άκρα και πλέον κυρίαρχη είναι η εντύπωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι η συγκατοίκηση των δύο είναι εξαιρετικά δύσκολη στην πορεία προς το συνέδριο.

Η ηγεσία της ΝΔ εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι η κ. Μπακογιάννη αποφάσισε να επισκεφθεί τη Λευκωσία, μία εβδομάδα μετά την επίσημη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, χωρίς να ενημερώσει για το ταξίδι της και κυρίως για τις συναντήσεις που θα είχε με την κυπριακή πολιτική ηγεσία. Η κίνησή της αυτή εκλαμβάνεται ως «επισημοποίηση» της αυτόνομης πορείας της, εντός και εκτός χώρας.

«Το μόνο που ενδιαφέρει τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είναι να έχει μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με την Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι στο χέρι της τι θα επιλέξει» ανέφεραν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, ρίχνοντας το γάντι στην κ. Μπακογιάννη. Από την πλευρά τους, συνεργάτες της βουλευτού δήλωσαν «έκπληκτοι» από «την ακατανόητη στάση της ηγεσίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:00 - 03 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.