ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ να στηρίξει τα μέτρα για την οικονομία

12:24 - 03 Μαρ 2010 | Πολιτική
Παρά τις «ακραίες, σχεδόν χυδαίες επιθέσεις» του ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να δείξει ανωτερότητα και να στηρίξει τα μέτρα για την οικονομία, τα οποία είναι προϋπόθεση επιβίωσης της χώρας, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.  

«Κάνει μεγάλο λάθος [ο κ. Παπανδρέου] όταν επιτίθεται με αυτό τον ακραίο, σχεδόν χυδαίο τρόπο εναντίον της ΝΔ. Τορπιλίζοντας έτσι την εθνική ομοψυχία, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να βγούμε από την κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η ΝΔ πρέπει να δείξει ανωτερότητα. Το ότι κάνει λάθος ο Παπανδρέου, δεν σημαίνει ότι η ΝΔ πρέπει να τον ακολουθήσει στον κατήφορο. Η ΝΔ πρέπει να στηρίξει, χωρίς καμία αμφιβολία, αυτή τη στιγμή τα μέτρα τα οποία είναι προϋπόθεση επιβίωσης της χώρας».

Ο κ. Μητσοτάκης έκρινε ότι τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι καθυστέρησαν. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι «αυτό θα συνεχιστεί» καθώς, κατά την εκτίμησή του, τα μέτρα αυτά δεν αρκούν για να πείσουν τις αγορές.

Κατά τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ ο λόγος που δεν πείθουν από μόνα τους τα νέα μέτρα, είναι το γεγονός ότι το ενδιαφέρον όλων στο εξωτερικό είναι στραμμένο αφενός στο ενδεχόμενο να υπάρξει κοινωνική αναταραχή λόγω των μέτρων, αλλά και να οδηγηθεί η χώρα βαθύτερα σε ύφεση.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης για το πρώτο κίνδυνο χρειάζεται «ένα μίνιμουμ εθνικής ομοψυχίας» και για τον δεύτερο κίνδυνο ότι χρειάζονται επειγόντως διαρθρωτικές τομές, όπως στο ωράριο, τις εργασιακές σχέσεις και τα κλειστά επαγγέλματα.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση του πρωθυπουργού κατά της ΝΔ για την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη, κάλεσε το κόμμα του να μην ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ «σε αυτόν τον κατήφορο» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι ο Γ.Παπανδρέου «δεν προήλθε από παρθενογένεση», αλλά κουβαλάει μαζί τα λάθη του κόμματός του, από το 1981 και μετά.

Στο μεταξύ, την αντίδραση του Περισσού προκάλεσε αναφορά του κ. Μητσοτάκη με την οποία κάλεσε το ΚΚΕ «να σεβαστεί τη δημοκρατική νομιμότητα». «Η κα Παπαρήγα -είπε- τουλάχιστον πρέπει να καταλάβει ότι εφόσον νομιμοφρόνως ζει μέσα στο σύστημα της δικής μας αστικής Δημοκρατίας, είναι υποχρεωμένη να σέβεται τη δημοκρατική νομιμότητα και να μην προχωρεί σε ακραίες εκδηλώσεις».

«Η νομιμότητα στην οποία πειθαρχεί το ΚΚΕ είναι το σύνθημα: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Δεν πειθαρχεί στη βαρβαρότητα των μέτρων της κυβέρνησης που χειροκροτεί ο Κ.Μητσοτάκης μαζί με την ΕΕ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Και μόνο από αυτή τη συμπαράταξη μπορεί ο λαός να καταλάβει την ανάγκη να ξεσηκωθεί» απάντησε ο Περισσός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.