ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με ισχυρά διαπραπραγμευτικά ατού ο Πρωθυπουργός πάει στο εξωτερικό

10:29 - 04 Μαρ 2010 | Πολιτική
Με ισχυρό διαπραγματευτικό ατού τη δέσμη σκληρών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου μεταβαίνει την Παρασκευή στο Βερολίνο και την Κυριακή στο Παρίσι, προκειμένου να ζητήσει την έμπρακτη επίδειξη στήριξης της Ευρώπης, μη έχοντας αποκλείσει το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ.    

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, κατά τις διαδοχικές επισκέψεις του στο Βερολίνο και στο Παρίσι -σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου- ο πρωθυπουργός θα συνδυάσει την επίλυση του ελληνικού προβλήματος με το μέλλον της ευρωζώνης, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Σε αυτό το κλίμα η αναφορά του πρωθυπουργού κατά το Υπουργικό Συμβούλιο, στο ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ είναι ενδεικτική των διαθέσεών του: «Από σήμερα το πρόβλημα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "ελληνικό". Εμείς κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει και με το παραπάνω. Εκπληρώνουμε, αν θέλετε, στο ακέραιο όσα πρέπει από τη δική μας πλευρά. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα της Ευρώπης. Και είναι και για την Ευρωπαϊκή Ενωση μια ιστορική στιγμή. Από την άλλη, αν δεν ανταποκριθεί και παράλληλα αν δεν ανταποκριθούν και οι αγορές όπως θα θέλαμε, λόγω της κερδοσκοπικής τους συμπεριφοράς, ύστατη λύση θα ήταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Οι επικείμενες σύντομες επαφές του πρωθυπουργού με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί είναι εκ των πραγμάτων κρίσιμες και, σύμφωνα με συνεργάτες του, καθοριστικές για τις εξελίξεις και τις περαιτέρω κινήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος των ταξιδιών του πρωθυπουργού σε αυτή τη φάση θα κλείσει με την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 16 Μαρτίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.