ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάχαλο στην Αθήνα - Ήρθαν στα χέρια στη Βουλή - Υπό κατάληψη το Εθνικό Τυπογραφείο

14:55 - 05 Μαρ 2010 | Πολιτική
Μπάχαλο στην Αθήνα - Ήρθαν στα χέρια στη Βουλή - Υπό κατάληψη το Εθνικό Τυπογραφείο
(upd) Ενταση σημειώθηκε στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή στο Σύνταγμα, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας έξω από τη Βουλή. Μετά από εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθήθηκαν σχεδόν όλοι οι διαδηλωτές από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και από το προαύλιο της Βουλής, ενώ κατέβηκαν από τη Βουλή περίπου πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ και κατέλαβαν το χώρο. Διαδηλωτές τραυμάτισαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, κ. Γ. Παναγόπουλο, ενώ προσπαθούσε να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ.
Αναλυτικότερα, χάος δημιουργήθηκε έξω από τη Βουλή, όπου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν,  ν'ανοίξουν πανό απ' έξω, στο περιστύλιο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Κι άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν κατόπιν ν'ανέβουν πάνω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, αλλά ούτε αυτό κατορθώθηκε, καθώς κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έριξαν δακρυγόνα. Οι διαδηλωτές πέταξαν καφέδες, νερά και πέτρες και τους χτύπησαν με τα κοντάρια από τις σημαίες.

Οι Εύζωνες φυγαδεύτηκαν, ενώ ο βουλευτής κ. Μ. Γλέζος, δέχθηκε επίθεση με δακρυγόνα από τα ΜΑΤ καθώς πλησίαζε να μιλήσει με κάποιους διαδηλωτές.

Επίθεση από διαδηλωτές δέχθηκε έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. Με το σύνθημα ''Εργατοπατέρες αλήτες'' η ομάδα των περίπου δέκα διαδηλωτών στην αρχή και όχλου κατόπιν, τον γρονθοκόπησαν. Ο κ. Παναγόπουλος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής, ενώ διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, εργαζόμενοι του υπουργείου Εσωτερικών κατέλαβαν το Εθνικό Τυπογραφείο, προκειμένου να μην τυπωθεί το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα.

Κλειστή παρέμεινε και η Πανεπιστημίου από τους εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής, που έχουν καταλάβει και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:55 - 05 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.