ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάρκοζι: Εχουμε σχέδιο να στηρίξουμε όχι μονο την Ελλάδα αλλά την ίδια την Ευρωζώνη

21:34 - 07 Μαρ 2010 | Πολιτική
Σάρκοζι: Εχουμε σχέδιο να στηρίξουμε όχι μονο την Ελλάδα αλλά την ίδια την Ευρωζώνη
Τη στήριξή του προς την Ελλάδα επανέλαβε πριν από λίγο ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, έχοντας δίπλα του τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου. «Η στήριξη της Ελλάδας είναι υπόθεση ηθική», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Σαρκοζί ενώ ο κ.Παπανδρέου έκανε λόγο για πρωτοβουλία κατά των κερδοσκόπων με τη στήριξη και του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούγκερ
«Η Γαλλία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την Ελλάδα», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά τις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και διευκρίνισε ότι, «Η Ελλάδα επανέλαβε ότι δεν χρειάζεται άμεση χρηματοδότηση».

«Η Ελλάδα δρα με αποφασιστικότητα και σταθερότητα και ως εκ τούτου μπορεί να υπολογίζει στην πλήρη υποστήριξη της Γαλλίας» υπογράμμισε, ο κ. Σαρκοζί.

«Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας και τόνισε ότι, «σε αυτήν την υπόθεση διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας αλλά και το μέλλον της Ευρώπης».

Χαρακτήρισε μάλιστα τη στήριξη προς την Ελλάδα υπόθεση «ηθική» κι έκανε λόγο για τη δημιουργία συντονισμένου μετώπου κατά της κερδοσκοπίας. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταρρεύσει μία χώρα που ανήκει στη ζώνη του ευρώ, ειδάλλως το ευρώ δεν έχει νόημα», είπε ο Νικολά Σαρκοζί, αποκλείοντας κατηγορηματικά κάθε σκέψη για εμπλοκή του ΔΝΤ.

« Και εμείς θέλουμε ευρωπαϊκή λύση» ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου, σχολιάζοντας ωστόσο  ότι μέχρι προχθές μία τέτοια λύση «ήταν μία θεωρητική συζήτηση»,. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός η Ελλάδα ζητεί να δανείζεται με επιτόκιο που είναι κοντά με εκείνο που δανείζονται οι άλλες χώρες της ευρωζώνης, επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη, ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η Ευρώπη δεν έχει δημιουργήσει μηχανισμούς προστασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:26 - 07 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.