ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξεταστκή Siemens: Ανοίγει ο φάκελος C4I

14:50 - 09 Μαρ 2010 | Πολιτική
Το φάκελο του C4I ανοίγει από σήμερα Τρίτη η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Ζίμενς, με την κατάθεση του Γιώργου Τρεπεκλή, αντιπροσώπου της αμερικανικής εταιρίας SAIG, η οποία σε κοινοπραξία με τη Ζίμενς, ανέλαβε το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Με την έναρξη της συνεδρίασης, αίσθηση προκάλεσε αντίγραφο σελίδας του ημερολογίου του Μιχάλη Χριστοφοράκου, που προσκόμισε στην Επιτροπή ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμένος, με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου του 1999, στο οποίο υπάρχει αναφορά στο όνομα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τη σημείωση Μέγαρο Μαξίμου.


Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο, ο κύριος Παπακωνσταντίνου, ήταν σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ενώ το Σεπτέμβριο του 2000 έγινε μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ.


Ο κύριος Τρεπεκλής μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε εύνοια της εταιρίας SAIG, αλλά δυσμενής αντιμετώπιση της προσφοράς που είχε καταθέσει για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Υπενθυμίζεται ότι τα μελη της Επιτροπής που ερευνα την υπόθεση ζήτησαν ομόφωνα δίμηνη παράταση των εργασιών της από την Ολομέλεια της Βουλής.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:15 - 09 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.