ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τους μετανάστες

10:35 - 12 Μαρ 2010 | Πολιτική
Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής του έγινε το μεταναστευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Είχε προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΛΑΟΣ: Επί 259 παρόντων βουλευτών, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 170 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 86 από τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, ενώ τρεις από το ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».
Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη με την συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη, ομάδα ατόμων που αντιδρούν στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο, απέκλεισαν την είσοδο του Κοινοβουλίου και κρατώντας ελληνικές σημαίες φώναζαν συνθήματα κατά του πολιτικού κόσμου, ενώ εκτόξευαν αντικείμενα εναντίον όσων πλησίαζαν στη Βουλή.

Επίθεση δέχτηκε και το αυτοκίνητο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ο κ. Πάγκαλος πήρε το λόγο στη συνεδρίαση που βρισκόταν σε εξέλιξη και δήλωσε ότι θα ζητήσει την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδη, ώστε να διερευνηθεί γιατί η ΕΛ.ΑΣ. επέτρεψε σε ακροδεξιές, όπως είπε, ομάδες να βρίσκονται έξω από την είσοδο της Βουλής και να αποδοκιμάζουν όσους εισέρχονταν ή εξέρχονταν από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέρριψε εμμέσως ευθύνες και στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ.Καρατζαφέρη λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Για να καταλάβετε τι έχετε κάνει με τη στάση σας».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:40 - 12 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.