ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Ουγγαρία ο Γ. Παπανδρέου

10:25 - 16 Μαρ 2010 | Πολιτική
Τη Βουδαπέστη επισκέπτεται την Τρίτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα ενημερωθεί από τον Ούγγρο ομόλογό του Γκόρντον Μπάιναϊ για την αποτελεσματικότητα των μέτρων της κυβέρνησής του για τη διάσωση της πληγείσας από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση ουγγρικής οικονομίας.    

Ο πρωθυπουργός και ο κ. Μπάιναϊ θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές στο Φόρουμ για τη Διαχείριση της Οικονομικής Κρίσης. Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ουγγρικής Βουλής Μπέλα Κάτονα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν.

Με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του ουγγρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής τους στις ουγγρικές βουλευτικές εκλογές της 11ης Απριλίου, Αττίλα Μέστερχαζι.

Ο 41 ετών Ούγγρος πρωθυπουργός Γκόρντον Μπάιναϊ, ο οποίος είχε αναλάβει τον Απρίλιο του 2009 την ηγεσία της κυβέρνησης μειοψηφίας των Ούγγρων Σοσιαλιστών, που βρίσκονται τα τελευταία οκτώ χρόνια στην εξουσία, διαδεχόμενος τον παραιτηθέντα μέχρι τότε πρωθυπουργό Φέρεντς Τζιούρτσιανι, αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου για τον αρκετά θετικό απολογισμό των μέτρων που είχε πάρει προ δεκαμήνου η κυβέρνησή του.

Επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν θα υπολόγιζε το πολιτικό κόστος από αυτό το ριζοσπαστικό πρόγραμμα λιτότητας, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είχε ζητήσει τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων και είχε προχωρήσει σε κρατική εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων και σε εξαγγελία πολιτικών για περιορισμό των δαπανών, στήριξη της απασχόλησης, αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού συστήματος, μεταρρύθμιση του φορολογικού, αλλά και για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.