ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Νέο κύμα εσωστρέφειας με αφορμή τα περί "αυτοκάθαρσης"

10:20 - 17 Μαρ 2010 | Πολιτική
Νέα εσωκομματική θύελλα προκάλεσε η αναφορά του Αντώνη Σαμαρά από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ περί «αυτοκάθαρσης». Βουλευτές της ΝΔ εξαπολύουν βολές κατά της ηγεσίας, ενώ τριβές υπάρχουν και μεταξύ των ηγετικών στελεχών. Υπό το κλίμα αυτό, το κομματικό επιτελείο ζήτησε την Τρίτη από τα στελέχη της ΝΔ να αποφεύγουν τη συζήτηση περί αυτοκάθαρσης και να βάλουν τέλος στη στοχοποίηση άλλων στελεχών. Το μήνυμα είναι ότι το ζήτημα αυτό το χειρίζεται αποκλειστικά ο Αντώνης Σαμαράς. «Με τον Πέτρο Μαντούβαλο η ΝΔ έχει διακόψει κάθε δεσμό και σχέση εδώ και πολλά χρόνια για τους πολύ γνωστούς λόγους. Τελεία και παύλα» ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος στο Κανάλι 1, σημειώνοντας: «Όποιος λειτούργησε ως απόστημα, προσέβαλε τον ελληνικό λαό και μας έκανε να ντρεπόμαστε, θα πρέπει να μη βρει χαραμάδα για να ξαναμπεί στην παράταξη».

«Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την αυτοκάθαρση και έθεσε το γενικό πολιτικό πλαίσιο. Από εκεί και πέρα, ο κ. Σαμαράς θα εξειδικεύσει όποτε εκείνος θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένο» τόνιζαν υψηλόβαθμες κομματικές πηγές.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στη ΝΔ είναι η δήλωση του πρώην βουλευτή Αριστοτέλη Παυλίδη, ο οποίος διεμήνυσε ότι το εγχείρημα της «αυτοκάθαρσης» δεν τον αφορά και επέμεινε ότι θα δώσει το «παρών» τόσο στις προσυνεδριακές διαδικασίες όσο και στο Συνέδριο του προσεχούς Ιουνίου.

«Εγώ δεν είμαι υπάλληλος της Εθνικής Τραπέζης ούτε του ΟΤΕ, ούτε της Ολυμπιακής για να βγω σε εθελούσια» δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8, προσθέτοντας: «Προ της αυτοκάθαρσης υπάρχει η κάθαρση. Και η κάθαρση γίνεται διά νομοθετημένων μηχανισμών».

Την Τρίτη, δε, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κων. Τασούλας προχώρησε σε συστάσεις προς τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Θόδ. Καράογλου, ο οποίος- υπεραμυνόμενος της παρέμβασης Σαμαρά- έκανε λόγο για «πλοίο που βουλιάζει» και «σαβούρα που πρέπει να πέσει στη θάλασσα».

Τέλος, επίθεση κατά του Πέτρου Μαντούβαλου εξαπέλυσε ο τομεάρχης Αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.