ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

10:34 - 17 Μαρ 2010 | Πολιτική
Σημεία του φορολογικού νομοσχεδίου που κρίνονται προβληματικά αναμένεται να επανεξεταστούν κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, καθώς ο βασικός άξονας είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών. Παράλληλα, ενώπιον κομματικού ακροατηρίου επιστρέφει ο πρωθυπουργός την Παρασκευή και το Σάββατο, με στόχο την εκτόνωση των αντιδράσεων για την οικονομική πολιτική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου θεωρείται κομβικό σημείο για την περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης και τη δυνατότητά της να τηρήσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δείχνοντας παράλληλα ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη το ζήτημα του σεβασμού των θεμάτων κοινωνικής δικαιοσύνης.

Εν όψει της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, δύο από τα θέματα στα οποία κυβερνητικά στελέχη εφιστούν την προσοχή και τα οποία πιθανολογείται ότι θα επανεξεταστούν είναι:

- Οι κατηγορίες επαγγελμάτων που θα εξαιρεθούν ή δεν θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση να τοποθετήσουν άμεσα ταμειακές μηχανές ή να εκδίδουν αποδείξεις. 
- Κάποια από τα τεκμήρια διαβίωσης που έχει εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία θεωρούνται προβληματικά για μεγάλο τμήμα της μεσαίας οικονομικής τάξης.


Ομιλίες πρωθυπουργού

Ενώπιον κομματικού ακροατηρίου επιστρέφει την Παρασκευή και το Σάββατο ο Γ.Παπανδρέου, καθώς έχει συγκαλέσει δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του Πολιτικού και του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή το μεσημέρι εξάλλου ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που ξεκινά την Πέμπτη στη Χαλκιδική.

Ο κατάλογος των ομιλητών στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται ότι θα είναι ανοιχτός και εν όψει της διαδικασίας εκτιμάται ότι ετοιμάζονται να λάβουν τον λόγο πολλά στελέχη που έχουν εκφραστεί δημοσίως ή σε κομματικές συνεδριάσεις κατά των πολιτικών και οικονομικών επιλογών που είναι εκτός ιδεολογικού πλαισίου του ΠΑΣΟΚ.

Εν όψει αυτών, από το Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση των κομματικών οργάνων αντιμετωπίζεται και ως δυνατότητα δημόσιας έκφρασης και εκτόνωσης εσωκομματικών εντάσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.