ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Βουλγαράκης: Αξιώνει συμμετοχή στο Συνέδριο- Τριβές στη ΝΔ

10:35 - 18 Μαρ 2010 | Πολιτική
Μετά τον Γιώργο Αλογοσκούφη που ζήτησε πολιτική στήριξη του έργου στο υπουργείο Οικονομικών και την αναφορά Παυλίδη ότι δεν είναι υπάλληλος για να βγει σε εθελουσία, αναταραχή στη Ρηγίλλης προκαλεί και ο Γιώργος Βουλγαράκης που αξίωσε τη συμμετοχή του στις προσυνεδριακές διαδικασίες και στο Συνέδριο του κόμματος.  

Ο πρώην υπουργός επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου Δημήτρη Αβραμόπουλο και ζήτησε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ομιλητών τόσο στις προσυνεδριακές συνδιασκέψεις της ΝΔ όσο και στο Συνέδριο (25- 27 Ιουνίου).

Κατά πληροφορίες, ο κ. Αβραμόπουλος τον ενέγραψε στον κατάλογο των ομιλητών, καθώς ο κ. Βουλγαράκης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου, με τη διευκρίνιση ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για την περίπτωσή του με τον κ. Σαμαρά.

Η κίνηση του κ. Βουλγαράκη σήμανε συναγερμό στη Ρηγίλλης, καθώς θεωρήθηκε «ευθεία πρόκληση» προς την ηγεσία. Επιτελικά στελέχη της ΝΔ προεξοφλούν ότι «όχι μόνον δεν θα επιτραπεί η παρέμβαση, αλλά ούτε η παρουσία του κ. Βουλγαράκη στο Συνέδριο».

«Ο κ. Βουλγαράκης θα έπρεπε να είχε καταλάβει ότι το μήνυμα του προέδρου του κόμματος δεν μπορεί να παρερμηνευθεί. Και ειδικά για την περίπτωσή του, ο κ. Σαμαράς ήταν σαφής και στο έκτακτο Συνέδριο του περασμένου Νοεμβρίου, όταν τόνισε ότι στην πολιτική «το νόμιμο πρέπει να είναι και ηθικό...», σχολίαζε με έμφαση στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, μεταφέροντας και την οργή της Ρηγίλλης από τις κινήσεις του πρώην υπουργού. ΄

Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος, πάντως, ο κ. Βουλγαράκης δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην προσυνεδριακή εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, μεθαύριο Σάββατο, αλλά επιμένει να μιλήσει τουλάχιστον στο Συνέδριο.

Αλογοσκούφης: Στηρίξτε το έργο μου!

Η κίνηση Βουλγαράκη έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την πολυσέλιδη επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που έστειλε ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ζητά από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να στηρίξει το έργο που επιτελέστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή, αφήνοντας αιχμές για τη στάση βουλευτών του κόμματος.

«Αλλο κριτική και άλλο μηδενισμός» λέει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει ότι αν εμπεδωθεί το κλίμα μηδενισμού (σχετικά με τις ευθύνες της ΝΔ στην οικονομία), τότε θα είναι ακόμα δυσκολότερη η ανάκαμψη της ΝΔ.

ΝΔ: Ουδέν σχόλιον

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή, ενώ στα περί αυτοκάθαρσης που ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως το θέμα έχει ξεκαθαρίσει και πως ο πρόεδρος του κόμματος ό,τι ήταν να πει το έχει πει.

Παράλληλα, αποδοκίμασε τις δηλώσεις του βουλευτή Θεσσαλονίκης Θόδωρου Καράογλου, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «σαβούρα».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:43 - 18 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.