ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τροποποιήσεις στο νέο φορολογικό θα κάνει το υπουργικό συμβούλιο

10:17 - 22 Μαρ 2010 | Πολιτική
Νέες τροποποιήσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να εγκρίνει την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο πριν από την κατάθεσή του τελικού κειμένου του σχεδίου νόμου στην Βουλή. Το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το τριήμερο Μ.Δευτέρα- Μ.Τετάρτη και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Σώματος μετά τις διακοπές του Πάσχα.  

Κατά την ολιγοήμερη διαβούλευση του νομοσχεδίου διάφοροι φορείς πραγματοποίησαν παρατηρήσεις επί των διατάξεων του νομοσχεδίου, κυρίως σε περιπτώσεις που θίγονται φτωχοί φορολογούμενοι και προκύπτει ζημία αντί οφέλους για το Δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών έλαβε σοβαρά υπόψη τις εν λόγω παρατηρήσεις και δεσμεύθηκε πως θα προχωρήσει σε διορθώσεις και θα απαλείψει τις εν λόγω αδικίες. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αλλαγή της διάταξης για τη φορολόγηση των αποζημιώσεων των απολυμένων. Συγκεκριμένα, εξετάζει την πιθανότητα να αυξήσει το αφορολόγητο και να μειώσει τους συντελεστές με τους οποίους φορολογούνται οι αποζημιώσεις των απολυθέντων. 

Ακόμη, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να εφαρμόσει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τους χαμηλόμισθους μισθωτούς αναδρομικά από τον Ιανουάριο και όχι από τον Απρίλιο. Η διάταξη του προσχεδίου του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για την μειωμένη παρακράτηση φόρου για εισοδήματα έως 35.000 ευρώ το χρόνο θα ισχύσει τελικώς από τον Ιανουάριο και όχι από τον Απρίλιο. Αντίστοιχα, αναδρομικά από την αρχή του έτους θα ισχύσουν οι περικοπές επιδομάτων και οι μειωμένες εκπτώσεις δαπανών από τον φόρο.

Μια από τις προβλέψεις του νομοσχεδίου που ενδεχομένως να αλλάξει αφορά στην επιβολή ΦΠΑ στις ιατρικές και μικροβιολογικές εξετάσεις. Η διάταξη αυτή επιβαρύνει προσθέτως τους πολίτες και πλήττει τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:00 - 22 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.