ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο υπουργικό συμβούλιο το νέο φορολογικό

10:17 - 23 Μαρ 2010 | Πολιτική
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου τίθεται την Τρίτη το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο εν συνεχεία θα κατατεθεί στη Βουλή. Οι τελευταίες αλλαγές φαίνεται πως αφορούν την αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης και το ποσοστό έκπτωσης φόρου για τα στεγαστικά. Ανυποχώρητη η κυβέρνηση για την επιβολή ΦΠΑ σε δικηγόρους, καλλιτέχνες και πωλητές λαϊκών αγορών.    

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, μετά τις αντιδράσεις ανεβαίνει πιθανότατα στις 60.000 ευρώ το αφορολόγητο της αποζημίωσης σε περίπτωση απολύσης, για τα στεγαστικά εξετάζεται αύξηση του ποσοστού στην έκπτωση φόρου ενώ θα ισχύσει αναδρομικά η μειωμένη παρακράτηση σε χαμηλόμισθους.

Την ίδια ώρα, πάντως, το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται ανυποχώρητο στην πρόθεση επέκτασης του ΦΠΑ σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, άμισθους υποθηκοφύλακες, συγγραφείς, καλλιτέχνες, αλλά και πωλητές λαϊκών αγορών, ενώ προτίθεται να ξεκαθαρίσει ρητά και στο νομοσχέδιο πως η νέα κλίμακα παρακράτησης σε μισθούς και συντάξεις θα έχει αναδρομική ισχύ από τις αρχές του έτους.

Το θέμα των αποζημιώσεων απόλυσης αναμένεται να κλείσει κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Το επικρατέστερο σενάριο αφορά την αύξηση του αφορολογήτου αποζημίωσης απόλυσης στα 60.000 ευρώ, από 20.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, σε συνδυασμό με την καθιέρωση κλίμακας συντελεστών φόρου που θα αυξάνονται ανάλογα με το ύψος της αποζημίωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.