ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λύση ύστατης ανάγκης η στήριξη από την Ε.Ε.- Στόχος η αποκλιμάκωση των spread

10:39 - 24 Μαρ 2010 | Πολιτική
Η Ελλάδα θα προσφύγει σε δανεισμό από τις αγορές και μόνο ως ύστατη ανάγκη θα χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. Με αυτή τη θέση προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε εκ νέου να υπάρξει ξεκάθαρη ευρωπαϊκή απόφαση με την ελπίδα πως οι αγορές θα αποκλιμακώσουν την πίεση στα ελληνικά ομόλογα. Όσον αφορά στο ΔΝΤ, πληροφορίες θέλουν την Αθήνα να δέχεται μόνο τεχνική υποστήριξη και παρακολούθηση του Προγράμματος Σταθερότητας  

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ο πρωθυπουργός είχε την Τετάρτη νέο κύκλο τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να ζήτησε από τους συνομιλητές του να υπάρξει ξεκάθαρη απόφαση, μέχρι τη λήξη της Συνόδου την Παρασκευή, για το σχέδιο της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατέστησε σαφές ότι Ελλάδα δεν ζητεί οικονομική βοήθεια, αλλά απαιτεί την έμπρακτη στήριξη της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, είπε πως η χώρα μας θα χρησιμοποιήσει τον όποιο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης μόνο στην περίπτωση που δεν θα μπορέσει να αντλήσει ρευστότητα από τις αγορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:43 - 24 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.