ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβάλει το ταξίδι στην Άγκυρα ο Δ. Δρούτσας ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις

12:25 - 26 Μαρ 2010 | Πολιτική
Ανέβαλε την προγραμματισμένη για τη Μεγάλη Τετάρτη επίσκεψή του στην Αγκυρα και τη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημ.Δρούτσας, σε μια ένδειξη ότι η Αθήνα σκληραίνει τη στάση της, μετά τη σειρά τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο. Η Αθήνα γνωστοποίησε στην Αγκυρα ότι η επίσκεψη του κ. Δρούτσα δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων των τελευταίων ημερών.  

Υπενθυμίζεται ότι σε ακύρωση της επίσκεψής του στην Τουρκία προχώρησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί με τον ομόλογό του και να συζητήσουν το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Η Αθήνα εκδήλωσε ανοικτά την ενόχλησή της στην τουρκική πλευρά και παραπέμπει την επίσκεψη σε μεταγενέστερο χρόνο, κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα Απριλίου.

Επίσης, διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι η επίσημη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, κατόπιν της πρόσκλησης που του είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τις αρχές Ιουνίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:30 - 26 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.