ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκρηξη βόμβας δίπλα στην ΕΕΔΕ με έναν νεκρό και δύο τραυματίες

00:09 - 29 Μαρ 2010 | Πολιτική
Ισχυρή έκρηξη βόμβας, σημειώθηκε λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ της Κυριακής στα Κάτω Πατήσια, η οποία είχε απολογισμό το θάνατο νεαρού οικονομικού πρόσφυγα αφγανικής καταγωγής και τον τραυματισμό της δεκάχρονης αδελφής και της μητέρας του, καθώς βρήκαν τυχαία την τσάντα με τα εκρηκτικά.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας  καθώς και η αντιτρομοκρατική έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από το σημείο της έκρηξης, έγινε συλλογή  των υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η συνδεσμολογία παρουσιάζει ομοιότητες με άλλους που έχουν εκραγεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Η έκρηξη σημειώθηκε δίπλα στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στην οδό Ιακωβατών 61 στα Πατήσια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού. Ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, είχε προηγηθεί απειλητικό τηλεφωνήμα νωρίς το πρωί της Κυριακής όταν άγνωστος τηλεφώνησε στις 8:46 στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER λέγοντας ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην «ΕΒΕΕ» στα Πατήσια, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 6 λεπτά.

Η Αστυνομία αναζήτησε υπηρεσία με αυτά τα αρχικά, αλλά δεν υπήρχε, ενώ και η έκρηξη δεν έγινε στο χρονικό διάστημα που είχε δώσει ο άγνωστος.

Ο νεκρός είναι δεκαπεντάχρονος αφγανός οικονομικός μετανάστης ο οποίος άνοιξε την τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό, όπως είπε η μητέρα του στις αστυνομικές αρχές, διαλύοντας την αρχική σύγχυση,  ότι ενδεχομένος ο νεκρός διαμελισμένος άνδρας, να ήταν ο κομιστής της βόμβας.

Σύμφωνα με τις πρώτες προφορικές αναφορές της μητέρας του θύματος, το τραγικό συμβάν έγινε όταν η 10χρονη κόρη της, βρήκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων ένα ταξιδιωτικό σάκο και άνοιξε να δει τι περιείχε. Ο γιος της που πλησίασε είδε ένα ρολόι, το οποίο όπως είπε, ήταν χαλασμένο για αυτό θεώρησε ότι ήταν άχρηστο. Πήρε τον σάκο και απομακρύνθηκε προς τα σκαλιά της ΕΕΔΕ -πιθανότατα για να τον περιεργαστεί- και τότε σημειώθηκε η έκρηξη.

Το τραυματισμένο κοριτσάκι νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, ενω η μητέρα  που υπέστη σοκ και ελαφρύτερο τραυματισμό μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:36 - 29 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.