ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπακωνσταντίνου: Συνιστά ψυχραιμία- Η Ελλάδα δεν πάει στο ΔΝΤ

14:07 - 31 Μαρ 2010 | Πολιτική
«Ψυχραιμία», συνέστησε ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφορικά με το θόρυβο που έχει προκληθεί στην Αθήνα για τις συνεδριάσεις του ΔΝΤ για το ελληνικό ζήτημα, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν ό,τι συζητείται σε έναν οργανισμό στην Ουάσιγκτον να προκαλεί θόρυβο στην Αθήνα, απαντώντας σε σχετικές παρατηρήσεις στη Βουλή, ενώ λίγο πριν είχε τονίσει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να καταφύγει στο ΔΝΤ.  

«Η ΝΔ παραμένει αδιόρθωτη, χωρίς να θέλει να παραδεχθεί την χειρίστη κατάσταση στην οποία έφερε την οικονομία», τόνισε λίγο πριν ο υπουργός, ενώ λίγο νωρίτερα η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη απέρριψε τους ισχυρισμούς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι η ΝΔ επιχαίρει για τη σημερινή κατάσταση.

Ο διάλογος ξεκίνησε από τον εισηγητή της ΝΔ Θεόδωρο Καράογλου που είπε ότι «είναι η πρώτη φορά στην τελευταία εικοσαετία που η χώρα δεν μπόρεσε να δανειστεί», αναφερόμενος στην επανέκδοση του 20ετούς ομολόγου τη Μ.Τρίτη, όπου ο ΟΔΔΗΧ ήθελεν α αντλήσει έως 1 δισ. ευρώ, αλλά τελικά συγκέντρωσε 390 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε ο αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, που χαρακτήρισε τα επιτόκια δανεισμού στο νέο 7ετές ομόλογο που εκδόθηκε τη Μ.Δευτέρα «ως ψυχρολουσία για την κυβερνητική προπαγάνδα για γρήγορη αποκλιμάκωση των επιτοκίων».

«Το πιστόλι αποδείχθηκε νεροπίστολο», συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι «η υφεσιακή δυναμική μας οδηγεί πιο κοντά στο ΔΝΤ, το οποίο δίνει άλλη ερμηνεία σε σχέση με την Κομισιόν για όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες».

Ο τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας επέμεινε ότι «το πανηγυρικό κλίμα δεν δικαιολογείται, αλλά απαιτείται αντί της θριαμβολογίας περίσκεψη και σε καμία περίπτωση αντιφατικές δηλώσεις.

«Περισσεύει η υποκρισία, δείχνουν να επιχαίρουν, αν και βασικοί υπεύθυνοι», απάντησε από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ ο Δημήτρης Κουσελάς απέδωσε «διαστροφή σε αυτούς που οδήγησαν στον εκτροχιασμό και επιχαίρουν».

«Είναι λάθος να υποστηρίζετε ότι επιχαίρουμε. Την αγωνία μας για το που πάει η οικονομία δεν μπορείτε εσείς να τη μεταφράζετε σε χαρά. Αυτό πρέπει να το πάρετε πίσω», υπογράμμισε παρεμβαίνοντας η κυρία Μπακογιάννη.

«Δεν κάνω δίκη προθέσεων, αλλά η ΝΔ εξακολουθεί να μην αποδέχεται τις ευθύνες της, για το πού βρίσκεται σήμερα η χώρα, παρενέβη ο κ. Παπακωνσταντίνου. Και συνέχισε:

«Είναι αδιόρθωτη η ΝΔ που αρνείται να παραδεχθεί ότι παρέδωσε μία οικονομία σμπαράλια, ένα διαλυμένο φοροεισπρακτικό μηχανισμό και αυξημένες τις δαπάνες λόγω των δώρων που κάνατε. Διαλύσατε το κράτος και ζητάτε τώρα τα ρέστα» είπε.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.