ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θ. Πάγκαλος: Σύντομα η πρώτη 'φουρνιά' οργανισμών που καταργούνται

14:37 - 31 Μαρ 2010 | Πολιτική
Την κατάργηση 47 δημοσίων οργανισμών, με νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «Press» της ΝΕΤ.    

Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν πάνω από 3.000 οργανισμοί, αρκετοί από τους οποίους μπορεί να καταργηθούν με πολύ απλές διαδικασίες, καθώς έχουν δημιουργηθεί με προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι η καταμέτρηση συνεχίζεται ακόμη και ότι η εικόνα δεν είναι ολοκληρωμένη, λέγοντας ότι πολλοί από αυτούς τους οργανισμούς δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Ανέφερε δε ως παράδειγμα τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, η οποία απασχολούσε περί τα 8 άτομα και η οποία ήταν άνευ αντικειμένου εργασιών εδώ και πολλούς μήνες.

Ο κ. Πάγκαλος διαβεβαίωσε ότι πολλοί από τους οργανισμούς αυτούς έχουν λίγο προσωπικό το οποίο θα επανατοποθετηθεί σε άλλες υπηρεσίες, με μετατάξεις. Απέκλεισε δε, κατηγορηματικά, ότι θα γίνουν απολύσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι άλλο μονιμότητα και άλλο ισοβιότητα, την οποία απολαμβάνουν μόνο οι δικαστικοί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.