ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπανδρέου: Μεγάλη επιτυχία η στήριξη της ΕΕ για την Ελλάδα

17:08 - 07 Απρ 2010 | Πολιτική
«Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση» χαρακτήρισε σήμερα ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον προηγούμενο μήνα για το μηχανισμό στήριξης της χώρας μας.

«Είμαστα πια σε ένα πεδίο που σε κάθε περίπτωση, σε κάθε ενδεχόμενο, είναι πια ένα πεδίο διαχειρίσιμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει «στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα» υπογράμμισε για άλλη μία φορά ο Πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε πως το πρώτο σκέλος της δουλειάς της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες είναι η απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΠΣΑ). Επισήμανε όμως πως το ΠΣΑ αφορά και το σκέλος της ανάπτυξης, της τροχιάς που θέλουμε να δημιουργήσουμε για να έχουμε και νέο εθνικό εισόδημα και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε ότι, έχουμε τεράστιες δυνατότητες, θα έλεγα, απεριόριστες δυνατότητες, ανεκμετάλλευτες μάλιστα. Αυτή την άλλη Ελλάδα, που και αυτές τις μέρες επισκεφτήκαμε και βρεθήκαμε κοντά στον κόσμο, με τις δυνατότητες που έχει η κάθε περιοχή. Και πιστεύω ότι, ο στόχος μας αυτή την περίοδο θα πρέπει να χαρακτηριστεί από τη συνεχή, σε όλα τα Υπουργεία, και όχι μόνο στα οικονομικά Υπουργεία, χαρτογράφηση των πλεονεκτημάτων μας, των αναπτυξιακών συγκριτικών πλεονεκτημάτων ανά περιφέρεια, ανά κλάδο, ανά γειτονιά».

Αναφερόμενος στο θέμα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε πως η αρμόδια υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την ταυτότητα των κτηρίων, με το οποίο δίνεται, όπως σημείωσε το οριστικό τέλος στο πρόβλημα που υπάρχει με τους ημιυπαίθριους χώρους. Επιπλέον, πρόσθεσε, δημιουργείται και ένα πλαίσιο για μεγάλες αναπλάσεις στις πόλεις, όπως στην Αθήνα, με την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Φαλήρου, και τη διπλή ανάπλαση στο κέντρο της πόλης.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:21 - 07 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.