ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναντήσεις Δρούτσα με την τουρκική πολιτική ηγεσία

09:22 - 08 Απρ 2010 | Πολιτική
Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου έχει σήμερα, Πέμπτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Εν συνεχεία θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

Οι επαφές του κ. Δρούτσα στην Αγκυρα πραγματοποιούνται υπό το κλίμα των συνεντεύξεων που δόθηκαν τόσο από τον ίδιο στην τουρκική εφημερίδα Sabah, όσο και από τον Αχμέτ Νταβούτογλου στην εφημερίδα Το Βήμα.

Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι η υφαλοκρηπίδα δεν είναι η μοναδική διαφορά μεταξύ των δύο χωρών, για να απαντήσει ο κ. Δρούτσας ότι στόχος της Αθήνας είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Εφόσον, μέσω συνομιλιών «δεν τα καταφέρουμε σε εύλογο χρόνο, πρέπει να πάμε το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» σημείωσε.

Ο κ. Δρούτσας υπογράμμισε επίσης πως οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο «βλάπτουν σοβαρά» τις σχέσεις των δύο χωρών και προσθέτει πως «είναι ολοφάνερο ότι κάθε προσπάθεια προσέγγισης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, εάν αυτή η πρακτική συνεχιστεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.