ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις Σαμαρά-Μπακογιάννη- Σαμαράς: «Τέρμα η εσωστρέφεια»

16:17 - 10 Απρ 2010 | Πολιτική
Αποφασισμένος να λάβει δραστικά μέτρα για να χτυπήσει την εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία- η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει όνομα και επώνυμο- φέρεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε σε ομιλία στην Κοζάνη την Παρασκευή ότι «δεν θα επιτρέψει άλλη εσωστρέφεια» και δεν θα ανεχθεί άλλες «προβληματικές συμπεριφορές». Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο περιβάλλον Σαμαρά ο πρόεδρος της παράταξης απευθύνει μια τελευταία προειδοποίηση στην κ. Μπακογιάννη και στο περιβάλλον της ότι «μέχρι εδώ και μη παρέκει» με την κριτική και τις αντιθέσεις απόψεων.

«Ως εδώ και μη παρέκει. Όλα έχουν τα όριά τους» είναι η φράση που κυριαρχεί στη Ρηγίλλης, στην οποία έχει παγιωθεί η άποψη ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις διαγραφές. Ωστόσο ο κ. Σαμαράς δεν εξετάζει να διαγράψει -στην παρούσα περίοδο- την Ντόρα Μπακογιάννη, παρά τις εισηγήσεις που δέχεται.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας Το ΒΗΜΑ, η Ρηγίλλης έχει «ζυγίσει» τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης διαγραφής της κυρίας Μπακογιάννη και, όπως λένε έμπειρα στελέχη, τα πολιτικά οφέλη θα είναι περισσότερα από τη ζημιά.

Και αυτό διότι, όπως διευκρινίζουν, θα ενισχυθούν τα ηγετικά χαρακτηριστικά του προέδρου, θα έχει εξουδετερώσει έναν βασικό εσωκομματικό αντίπαλο και θα έχει χρόνο να ασχοληθεί πλήρως με τον θεσμικό του ρόλο, την άσκηση αντιπολίτευσης, χωρίς, όπως σημειώνουν, «να έχει το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό της ΝΔ».

"Ξεκαθάρισμα" με το παρελθόν

Μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το Σάββατο στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Λάρισας. Αναφερόμενος σε στελέχη που αποβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή για σκάνδαλα ή ατασθαλείες, και τώρα πασχίζουν να επιστρέψουν στο κόμμα., τόνισε ότι «όσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν έχουν θέση σε αυτήν. Δεν έχουν θέση στη νέα μας πορεία. Είναι εκτός. Είναι κομμένοι» τόνισε, ενώ επανέλαβε ότι κινείται βάσει της ξεκάθαρης εντολής που έλαβε από τα 800 χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας που προσήλθαν στις εκλογές.

«Εγώ δεν θα απολογηθώ για κανέναν. Αλλά δεν θα μιλάμε μόνο για το παρελθόν. Δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι στο παρελθόν. Ξεκαθαρίζουμε το παρελθόν. Και στρεφόμαστε μπροστά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΣΟΚ έκανε απίστευτες γκάφες

Παράλληλα, άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τη διακυβέρνηση της χώρας, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ατολμία των κυβερνήσεων της ΝΔ να προωθήσουν τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.

«Τον Οκτώβριο του 2009 η οικονομία βρισκόταν σε κρίση ελλείμματος. Το ίδιο ακριβώς ίσχυε για τις περισσότερες, σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης και της ευρωζώνης. Η Ελλάδα δεν ήταν εξαίρεση. Δεν ήταν δακτυλοδεικτούμενη. Δεν ήταν καν στη χειρότερη θέση.

«Στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ, με τις απίστευτες γκάφες του, με την αναβλητικότητά του, με τους ερασιτεχνισμούς του, τις αντιφατικές κινήσεις του μετέτρεψε μια κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού. Που είναι πολύ χειρότερη» εξήγησε.

Κατήγγειλε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ότι όσο η ΝΔ ήταν κυβέρνηση δεν στήριζε κανένα μέτρο, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία τώρα «βάζει πλάτη» στην εθνική προσπάθεια.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:22 - 10 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.