ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξάρθρωση Πυρήνα του Επαναστατικού Αγώνα - Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

20:54 - 10 Απρ 2010 | Πολιτική
(upd 2) Εξι άτομα συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου και παραπέμπονται αύριο στον Εισαγγελέα, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, στις περιοχές των Καλυβίων, Νέας Ιωνίας, Εξαρχείων και Αμπελοκήπων.

Ανάμεσα στο υλικό που βρέθηκε είναι και προκηρύξεις που συνδέονται άμεσα με την τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός αγώνας", και αφορούν τρομοκρατίκες επιθέσεις που έγιναν καθώς και προσχέδια προκηρύξεων.

Τα υπόλοιπα στοιχεία αφορούν υλικό κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, τα οποία εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας. Επίσης βρέθηκε και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής στον οποίον γράφτηκαν οι προκηρύξεις καθώς και σχεδιαγράμματα περιοχών όπου εικάζεται ότι επρόκειτο να γίνει τρομοκρατικό χτύπημα.

Πρόκειται για για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που έχουν απασχολήσει την Αστυνομία και στο παρελθόν. Μεταξύ αυτών και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας με βάση τα στοιχεία, που προέκυψαν από τις μέχρι στιγμής έρευνες, θα παραπεμφθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για συμμετοχή στη δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» οι εξής:

Μαζιώτης Νικόλαος του Αγαμέμνονα ετών 39.
Ρούπα Παναγιώτα του Βίκτωρα ετών 41
Σταθόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου ετών 32
Κορτέσης Χριστόφορος του Γεωργίου ετών 31
Νικητόπουλος Σαράντος του Ευσταθίου ετών 32
Γουρνάς Κωνσταντίνος του Δημητρίου ετών 30

Τελευταία τροποποίηση στις 18:34 - 11 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.