ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπανδρέου: 'Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πήρε σάρκα και οστά'- Συνάντηση με Χριστόφια

09:32 - 12 Απρ 2010 | Πολιτική
Σήμερα η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πήρε σάρκα και οστά, δήλωσε την Κυριακή από το αεροδρόμιο της Λάρνακας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας την απόφαση που ελήφθη στο Eurogroup. Κανείς δεν μπορεί πια να παίζει με το κοινό μας νόμισμα, με την κοινή μας μοίρα, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.  

Κατά την άφιξή του στην Κύπρο, όπου θα έχει επαφές με την κυπριακή ηγεσία, δήλωσε επίσης ότι η απόφαση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή κάνει προσεκτικά και σχεδιασμένα βήματα για την έξοδο της χώρας από την κρίση, καθώς και για να ανακτήσει η Ελλάδα τη χαμένη αξιοπιστία της.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά τους πολίτες ότι οι κόποι και οι θυσίες όλων πιάνουν τόπο, ενώ τόνισε ότι είναι ανάγκη να συνεχιστούν σε κλίμα συναίνεσης οι μεγάλες τομές σε όλους τους τομείς της πολιτικής.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Στις 25 Μαρτίου μιλήσαμε για μια απόφαση ορόσημο, για ένα ευρωπαϊκό δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα. Σήμερα, με την απόφαση του Eurogroup, το δίχτυ ασφαλείας πήρε συγκεκριμένη μορφή.

» Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πήρε σάρκα και οστά. Η σημερινή εξέλιξη δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, τη χώρα μας. Είναι μια σημαντική απόφαση για την ίδια την Ευρώπη, για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

» Και με τη σημερινή απόφαση η Ευρώπη στέλνει ένα σαφέστατο μήνυμα: Ότι κανείς πια δεν μπορεί να παίζει με το κοινό μας νόμισμα, κανείς δεν μπορεί να παίζει με την κοινή μας μοίρα. Ότι η ΕΕ ήταν, είναι και παραμένει μία κοινότητα κοινών αξιών, κοινών στόχων και αλληλεγγύης.

Συνάντηση με Χριστόφια

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ.Χριστόφια έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται από την Κυριακή στην Κύπρο.

Θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση με τους αρχηγούς της κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου.

Κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο κ.Παπανδρέου εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να συνεχίσει να εργάζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και τόνισε ότι η στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό είναι έμπρακτη και όχι μόνο στα λόγια.

«Κινούμαστε με αποφασιστικότητα και επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να κουραστούμε ποτέ να εργαζόμαστε για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο εθνικό μας ζήτημα, το Κυπριακό» υπογράμμισε.

Στις 13.15 μ.μ. θα γίνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

 Τον κ.Παπανδρέου θα συνοδεύουν στην επίσκεψη στην Κύπρο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:05 - 12 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.