ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα πέρασε μια ψυχολογική τρομοκρατία από τις αγορές

17:48 - 12 Απρ 2010 | Πολιτική
Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα πέρασε μια ψυχολογική τρομοκρατία από τις αγορές
Μία παράμετρος για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης είναι και τα spreads, δήλωσε από τη Λευκωσία ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που πρέπει να αξιολογηθούν. Δεν έθεσε, ωστόσο, χρονικά όρια ως προς τη διαδικασία της αξιολόγησης αυτής.
Η Ελλάδα πέρασε μια ψυχολογική τρομοκρατία από τις αγορές, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι τώρα χρειάζεται ψυχραιμία, κάτι το οποίο έδωσε ο μηχανισμός στήριξης, ο οποίος «είναι καρπός όσων κάναμε ως Έλληνες».

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των spreads ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι δεν ασχολείται τα spreads, προσθέτοντας ότι τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με τα επόμενα βήματα της οικονομίας. Αναφερόμενος στο μηχανισμό στήριξης υπογράμμισε ότι είτε τον χρησιμοποιήσουμε είτε όχι, είναι υπαρκτός, ενώ δήλωσε ότι θα αξιολογηθεί αν η Ελλάδα θα τον ενεργοποιήσει

Κατακτήσαμε μια νέα αξιοπιστία, ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι αυτά που πρέπει να κάνουμε θα τα κάνουμε, είτε υπήρχε ο μηχανισμός, είτε όχι.

Σημειώσε δε ότι τώρα το βάρος πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της χώρας.

Ερωτηθείς αν η χώρα θα μπει σε ύφεση, απάντησε ότι γενικότερα υπάρχει ύφεση, εκ των πραγμάτων, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα μπήκε στην κρίση «ανεμοδαρμένη» και χωρίς να έχει αξιοποιήσει κονδύλια για την στήριξη της οικονομίας «και αυτό πληρώνουμε τώρα». Τόνισε μάλιστα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων.

Είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε με περιοριστικές πολιτικές για την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για επενδύσεις, ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, επεσήμανε ότι δεν χρησιμοποιεί αριθμούς για το κρίσιμο αυτό ζήτημα και επισήμανε ότι στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, πέρα από το νοικοκύρεμα της οικονομίας, υπάρχει και το σκέλος της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης.

Τέλος, για τις εξελίξεις στο ζήτημα της τρομοκρατίας δήλωσε ότι η ευνομία είναι θέμα σωστής διακυβέρνησης και ολοκλήρωσε την συζήτησή του με τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι το μήνυμα είναι πως αυτή η κυβέρνηση βάζει τάξη στη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:15 - 12 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.