ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνικές αντιδράσεις για την "Μακεδονική Προεδρεία" στο Συμβούλιο της Ευρώπης

10:00 - 13 Απρ 2010 | Πολιτική
Την αντίδραση της Ελλάδας προκαλούν πληροφορίες ότι η ΠΓΔΜ σκοπέυει να χρησιμοποιήσει την ονομασία «Μακεδονική Προεδρία 2010» κατά την περίοδο (Μάιος - Νοέμβριος) που θα ασκεί την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.  

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε ότι αναμένει πως θα υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά της Ελλάδας για την χρησιμοποίηση της ονομασίας αυτής από την πλευρά των Σκοπίων.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι γνωρίζουν για την πρόθεση της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιήσει την ονομασία αυτή και πρόσθεσαν ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες και κινήσεις.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι η ΠΓΔΜ επιχειρεί να αποκαλέσει την προεδρεία της στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως «μακεδονική», για λόγους εντυπώσεων διότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την αποκαλούμενη συνταγματική ονομασία της χώρας, καθώς η χώρα έχει ενταχθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης με την ονομασία που χρησιμοποιείται στον ΟΗΕ και στους διεθνείς οργανισμούς, δηλαδή ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.