ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπανδρέου: Η χώρα απέφυγε τη χρεοκοπία- Ψηφίστηκε το νέο φορολογικό

14:25 - 14 Απρ 2010 | Πολιτική
«Η χώρα μας μπορεί να απέφυγε την οικονομική χρεοκοπία και σήμερα να διεκδικεί με αξιώσεις την επάνοδο στην σταθερότητα και την ανάπτυξη, όμως προϋπόθεση είναι να ανατραπεί το μοντέλο διοίκησης της χώρας. Διότι αυτό σίγουρα χρεοκόπησε», είπε ο κ. Παπανδρέου στη Βουλή απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το φορολογικό νομοσχέδιο.
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, έγινε σκληρή κόντρα στη Βουλή , το οποίο τελικά ψηφίστηκε με ψήφους 158 υπέρ, έναντι 128 κατά.  Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε πρόχειρο, άδικο και αντιαναπτυξιακό το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανυπαρξία σχεδίου εξόδου της χώρας μας από την κρίση.

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου υπεραμύνθηκε του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, λέγοντας ότι με αυτό αποκαθίσταται η δικαιοσύνη στην φορολόγηση των εισοδημάτων. «Είναι μία ακόμη προϋπόθεση για να καταφέρουμε να επανακκινήσουμε την Ελλάδα», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά το μοντέλο διοίκησης στην Ελλάδα, ώστε να επανέλθει η ανάπτυξη στη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρας, με τη σειρά του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσχωρεί στη βαρβαρότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και με σκληρή γλώσσα επέκρινε το πολιτικό φλερτ της κυβέρνησης με το ΛΑΟΣ, χαρακτηρίζοντάς το ως «παρά φύση συμμαχία».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από την πλευρά της, έκανε λόγο για αντιλαϊκά μέτρα, ενώ είπε πως ενώ τόσα χρόνια αυξάνονταν οι έμμεσοι φόροι, πλέον αυξάνονται ραγδαία και οι άμεσοι.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:41 - 14 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.