ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Μητσοτάκη στην κόντρα Καστανίδη-Αρείου Πάγου

09:55 - 15 Απρ 2010 | Πολιτική
Για «ύβρη» του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη κατά του Αρείου Πάγου κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αναφορικά με τη δήλωση του υπουργού, για την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, να μην τεθεί σε προσωρινή αργία ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens, Νίκος Ζαγοριανός.
"Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη Ελλάδα η χυδαία, υβριστική επίθεση του υπουργού της Δικαιοσύνης κ.Χ. Καστανίδη εναντίον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, διότι μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έλαβε απόφαση που δεν τον ευρίσκει σύμφωνο. Ο υπουργός της Δικαιοσύνης κατηγορεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Αρεοπαγιτών ότι 'στερούνται αυτοσεβασμού και δεν διεκδικούν το σεβασμό της κοινωνίας'.

Η διάκριση των εξουσιών και ο σεβασμός της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης- της οποίας ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο φυσικός προστάτης- αποτελούν θεμέλια της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός κ.Γεώργιος Παπανδρέου έχει χρέος να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη. Αλλωστε η Δικαιοσύνη όπως εύστοχα είχε πει ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου- και η φράση του δυστυχώς αποδεικνύεται και πάλι επίκαιρη- 'είναι το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας'».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καστανίδης, αναφερόμενος στην απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει το αίτημά του για προσωρινή αργία του κ.Ζαγοριανού, δήλωσε: "Κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω σε αυτοσεβασμό, όπως και κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω να διεκδικεί τον σεβασμό της κοινωνίας. Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.