ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρέθηκε ο οπλισμός του Επαναστατικού αγώνα- Συνεχίζονται οι προφυλακίσεις

13:22 - 15 Απρ 2010 | Πολιτική
Οπλισμός, όλες οι προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα και χαρτονομίσματα εντοπίστηκαν στη Ν.Φιλαδέλφεια στο όχημα ενός εκ των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση. Φύλλο και φτερό μονοκατοικία στην Κυψέλη, η οποία εκτιμάται ότι υπήρξε γιάφκα της οργάνωσης. Επίσημες ανακοινώσεις για τα σημαντικά ευρήματα αναμένονται από την ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Πέμπτης. Συνεχίζονται οι προφυλακίσεις.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο όχημα ενός εκ των κατηγορουμένων, το οποίο εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη οδό Ανακούς στη Ν.Φιλαδέλφεια, βρέθηκε οπλισμός, που εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμη, εντοπίστηκαν σκληροί δίσκοι και CD ROM, που περιέχουν όλες τις προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς και προσχέδια προκηρύξεων. Επίσης, μέσα στο όχημα βρέθηκαν χαρτονομίσματα.

Εν τω μεταξύ, ολόκληρη τη νύχτα και έως το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποιούνταν έρευνες σε μονοκατοικία στην οδό Μηδείας 5 στην Κυψέλη. Αν και η κατοικία είναι άδεια, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναφέρουν ότι έχουν σημαντικά και αξιοποιήσιμα ευρήματα από αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μονοκατοικία αποτελούσε γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, αλλά τα μέλη της οργάνωσης την άδειασαν και μετέφεραν σε άλλο σημείο τον οπλισμό.

Η μονοκατοικία της οδού Μηδείας φαίνεται ότι παρέμενε κλειστή επί τρεις ή τέσσερις μήνες και σε αυτήν η αστυνομία έφθασε μετά από τηλεφώνημα γείτονα. Όπως προέκυψε, η κατοικία είχε ενοικιαστεί από έναν εκ των κατηγορουμένων με άλλο όνομα.  Εν τω μεταξύ, σε κοντινή απόσταση από την μονοκατοικία, στην οδό Δροσοπούλου εντοπίστηκε σακίδιο με ένα πιστόλι και διαρρηκτικά εργαλεία.

Συνεχίζονται οι προφυλακίσεις

Στο μεταξύ, στη φυλακή οδηγήθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Κων.Γουρνάς, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».Ο ίδιος έδωσε μια τυπική απολογία, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι ο Ευάγγελος Σταθόπουλος και ο Χριστόφορος Κορτέσης θα απολογηθούν εντός της ημέρας ή αν έλαβαν νέα προθεσμία.

Εις βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Η δίωξη, που ασκήθηκε σε βάρος των έξι, αφορά 16 επιθέσεις της οργάνωσης από το 2003 έως σήμερα.

Την Τετάρτη, προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Πρόκειται για τους Νίκο Μαζιώτη, τη σύζυγό του, Παναγιώτα Ρούπα και τον Σαράντο Νικητόπουλο.Οι Ν.Μαζιώτης, Σ.Νικητόπουλος και Π.Ρούπα μεταφέρθηκαν στις φυλακές Ελαιώνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.