ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

'Αρνητική εξέλιξη για το Κυπριακό η επικράτηση Έρογλου'

13:15 - 19 Απρ 2010 | Πολιτική
Η νίκη του Ντερβίς Έρογλου στις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα, αποτελεί «αρνητική εξέλιξη» λέει η Κυπριακή Δημοκρατία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο "σκληροπυρηνικός" Ντερβίς Έρογλου κέρδισε τις «προεδρικές εκλογές» με ποσοστό 50,38%, έναντι 42,85% του Ταλάτ.  

«Η εκλογή του είναι αρνητική εξέλιξη, εάν σκεφτεί κανείς τις θέσεις που έχει και εκφράζει ο κ. Έρογλου» δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να δούμε τα βασικά στοιχεία αυτής της εξέλιξης, πως θα χειριστούμε την κατάσταση, ποια θα είναι η τακτική μας για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τους στόχους της λύσης» δήλωσε.

Ταλάτ: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την επίλυση του Κυπριακού

Ο απερχόμενος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ χαρακτήρισε «σεβαστό» το αποτέλεσμα των «προεδικών εκλογών» στα Κατεχόμενα, που ανέδειξαν νικητή τον Ντερβίς Έρογλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με βάση το όραμα του για την επίλυση του Κυπριακού.

Τουρκοκύπριοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι στην επικράτηση του Έρογλου συνέβαλε η πλειοψηφία από τους Τούρκους εποίκους, οι οποίοι είχαν δικαίωμα ψήφου.

Επίσης, επισημαίνεται ότι τον Έρογλου υποστήριξε ο Ραούφ Ντενκτάς και το Δημοκρατικό Κόμμα του γιου του, Σερντάρ και ότι ο Ταλάτ ηττήθηκε, παρά τη σαφή προτίμηση του διεθνούς παράγοντα και την έμμεση στήριξη της Αγκυρας.

Ερντογάν: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις συνομιλίες

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε μετά από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων στα κατεχόμενα και την επικράτηση του Ντ.Έρογλου ότι η Αγκυρα θα συνεχίζει να στηρίζει τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ότι θα επιδιώξει να βρεθεί λύση στο Κυπριακό μέχρι το τέλος του 2010.

Από την πλευρά του, ο Ντ.Έρογλου δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες για το Kυπριακό σε συνεργασία με την Τουρκία.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:23 - 19 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.