ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά το κλείσιμο δημοσίων Υπηρεσιών- Αρχή από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

09:59 - 20 Απρ 2010 | Πολιτική
Ξεκινά το κλείσιμο δεκάδων δημόσιες υπηρεσίες, καθώς ξεκίνησαν να υλοποιούνται οι πρώτες καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών για την εξοικονόμηση πόρων. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα υπό την προεδρεία του Θ.Πάγκαλου καταρτίστηκε συγκεντρωτικός κατάλογος με τις υπηρεσίες που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν. Ο κατάλογος αυτός θα παραδοθεί στο κλιμάκιο των επιτηρητών του ΔΝΤ που βρίσκεται στην Αθήνα.  

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε η κατάργηση των 55 Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στο υπουργείο Υγείας προτάθηκε η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Πιο συγκεκριμένα, καταργούνται με απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνας Μπατζελή τα 55 συνολικά Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης σε όλη τη χώρα.

«Πρόκειται για υπηρεσίες που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς ποτέ να παραγάγουν έργο» δηλώνει  η υπουργός, η οποία αναφέρει ότι στα κέντρα αυτά, απασχολούνται συνολικά 403 άτομα, τα οποία θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες, αλλά με διαφορετικό μισθό, ανάλογα δηλαδή με τις απολαβές που θα έχουν οι υπόλοιποι υπάλληλοι της υπηρεσίας όπου πρόκειται να μεταταχθούν.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η μισθοδοσία των 403 υπαλλήλων επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με 5,5 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ το κόστος λειτουργίας των 55 καταστημάτων ξεπερνά τα 1,4 εκατ. ευρώ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.