ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπ. Κουβέλης: 'Ανάγκη δημιουργία νέας νοοτροπίας στην Ελλάδα'

11:20 - 21 Απρ 2010 | Πολιτική
Τις νέες πραγματικότητες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, παρουσίασε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης. Μιλώντας για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση, ο υφυπουργός επισήμανε ότι η νέα κυβέρνηση ανέλαβε την εξουσία σε μια χρονική συγκυρία όπου το έλλειμμα πλησιάζει το 13% , σημειώνοντας ότι βασική επιδίωξη είναι να δημιουργηθεί μια "νέα εποχή" και μια "νέα νοοτροπία".
Ο κ. Κουβέλης μίλησε για επενδυτικούς, αναπτυξιακούς και εμπορικούς τομείς, στους οποίους διαμορφώνεται "καινούριο πλάνο", τόσο σε επίπεδο νομοθετικό, όσο και πολιτικό, για προσέλκυση επενδύσεων, για ενδυνάμωση των συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, για άνοιγμα σε νέες αγορές, για στενότερη συνεργασία με την Τουρκία, για αξιοποίηση του Απόδημου Ελληνισμού και για προώθηση πολιτιστικής και οικονομικής διπλωματίας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση για να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος Σταθερότητας ώστε η χώρα "να εξέλθει από την οικονομική κρίση και όχι να βγει απλά απ΄αυτή, με την έννοια ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να δανείζεται με καλύτερους όρους, αλλά παράλληλα με το να μπορέσει να έχει μία πραγματική αναπτυξιακή διαδικασία της Οικονομίας".

Απαντώντας σε ερωτήσεις, αναφέρθηκε στην ανάγκη "αναζήτησης του ελληνικού πνεύματος", στην προσέλκυση όχι μόνο επενδύσεων, αλλά και ανθρωπίνου δυναμικού από τον "έξω Ελληνισμό".

"Η Ελλάδα αλλάζει, με γρήγορες διαδικασίες στην ανάπτυξη, για να προσελκύσει επενδύσεις και για οικονομικές συνεργασίες", τόνισε ο κ. Κουβέλης, αναφερόμενος στη συνέχεια στον ενεργειακό τομέα, στις σύγχρονες τεχνολογίες, στις πράσινες τεχνολογίες και στη συνεργασία σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού, που μπορούν να προσελκύσουν σημαντικό αριθμό επισκεπτών".

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι "η Ελλάδα είναι μία χώρα με πάρα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Έχει τρομερές δυνατότητες και σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε τουριστικό προϊόν, σε προϊόντα ποιότητας, όπως τα γεωργικά, και αρχίζει σιγά-σιγά να μπαίνει σε μία διεκδίκηση ενός ρόλου, γεωπολιτικού και παραγωγικού, σε σύγχρονους τομείς της οικονομίας".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.