Ν. Σηφουνάκης: Στο Δήμο Πυθαγορείου και όχι στο Υπουργείο η προσφορά της Marfin

15:16 - 21 Απρ 2010 | Πολιτική
Στο Δήμο Πυθαγορείου και όχι στο υπουργείο τόνισε ότι δόθηκαν τα χρήματα της Marfin, o υφυπουργός Υποδομών Νίκος Σηφουνάκης απαντώντας σχετικά με τα όσα του καταλόγισε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος για δωρεά προκειμένου να αποκατασταθούν καμένες εκτάσεις στη Σάμο, οταν ήταν υπουργός Αιγαίου το 2001. Στο δελτίο τύπου παραθέτει μάλιστα και δηλώσεις του τότε δημάρχου Πυθαγορείου.  

«Η αλήθεια είναι ότι μετά τις πυρκαγιές, ο κ. Βγενόπουλος ζήτησε συνάντηση μαζί μου στην οποία προσήλθε συνοδεία δημοσιογράφων, φωτογράφων και τηλεοπτικού συνεργείου όπου μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του, χωρίς όμως να μου παραδώσει οποιοδήποτε ποσό ή άλλο παραστατικό στοιχείο. Τον παρέπεμψα να κάνει την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού που είχε εκπονήσει πρόγραμμα αναδάσωσης και τον ευχαρίστησα για την πρόθεσή του.»

Ο κ. Σηφουνάκης συμπλήρωσε ότι και ο ίδιος ο κ. Βγενόπουλος αναγνώρισε την Τρίτη ότι κατέθεσε τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Σάμου και παρέθεσε δηλώσεις του τότε δημάρχου Πυθαγορείου Σάμου Νικόλαου Μάρκου όπου αναφέρει ρητά πως ο Δήμος Πυθαγορείου ήταν ο αποκλειστικός αποδέκτης -μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων- της δωρεάς της Marfin και ο μόνος διαχειριστής της διάθεσής της.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.