ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οσμή νέου ελληνικού σκανδάλου με την υπογραφή της Deutsche Bahn

10:58 - 26 Απρ 2010 | Πολιτική
Νέο σκάνδαλο που μυρίζει Ελλάδα αποκαλύπτεται- από το εξωτερικό, όπως πάντα, και συγκεκριμένα μετά από έρευνες στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, Γερμανοί εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για να διαπιστώσουν κατά πόσο στελέχη της διεθνούς θυγατρικής των γερμανικών σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn), της DB International, ευθύνονται για περιπτώσεις ενεργητικής δωροδοκίας στην Ελλάδα, την Αλγερία και τη Ρουάντα!  

Το ποσό που φέρεται να δόθηκε για μίζες είναι «μονοψήφιος αριθμός εκατομμυρίων ευρώ», σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της μητρικής Deutsche Βahn. Η περίοδος που ερευνάται για μίζες αφορούν το διάστημα από το 2005 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις δικαστικές αρχές της Γερμανίας, οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες σε γραφεία και κατοικίες στελεχών του Οργανισμού σε Βερολίνο και Φρανκφούρτη με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για την υπόθεση. Οι έρευνες είναι ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Εκ μέρους της Deutsche Βahn το μέλος του κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Γκερτ Μεχτ δήλωσε πως ο οργανισμός έχει «ζωτικό ενδιαφέρον να διαλευκανθεί η υπόθεση γρήγορα και σε βάθος».

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την Siemens, κι άλλες γερμανικές εταιρίες, όπως η ΜΑΝ, η Ferrostaal και η Daimler, και τώρα η Deutsche Βahn βρίσκονται στον κατάλογο των γερμανικών εταιρειών που φέρονται να εμπλέκονται στη διακίνηση "μιζών" στην Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή όμως η Deutsche Βahn είναι κρατική εταιρία και όχι ιδιωτική.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:03 - 26 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.