ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυση κατά Βγενόπουλου υπέβαλε ο Ν. Σηφουνάκης

12:47 - 29 Απρ 2010 | Πολιτική
Μύνηση εναντίον του Προέδρου της Marfin Investment Group (MIG) για δηλώσεις τους σε τηλεοπτικές εκπομπές υπέβαλε ο υφυπουργός υποδομών κ. Ν. Σηφουνάκης. Ο κ. Σηφουνάκης κατηγορεί τον Α. Βγενόπουλο για "συκοφαντικές και με επικοινωνικές τεχνικές επιθέσεις" και τον κατηγορεί για αποσιώπηση της αλήθειας στην περίπτωση της δωρεάν της Marfin στο Δήμο Πυθαγορείου στη Σάμο.
«Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία έγινε αποδέκτης σχεδιασμένων παρεμβάσεων του κ.Βγενόπουλου, μέσω της εκπομπής "Νέοι Φάκελοι" του κ.Παπαχελά που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την 19.04.2010 αλλά και μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών "Ζούγκλα" και "Κίτρινος Τύπος" του κ. Τριανταφυλλόπουλου, που προβλήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter την 22.04.2010 και 26.04.2010 αντίστοιχα.

Η πολιτική παρέμβαση του κ.Βγενόπουλου, ως τοποθέτηση ενός ενεργού κατά τη δήλωσή του πολίτη, που θεωρεί ότι ο μη ασχολούμενος με τα κοινά είναι αχρείος, προφανώς είναι δικαίωμα του, αλλά υποχρέωση του είναι να τηρεί τους ηθικούς και νομικούς κανόνες της Δημοκρατίας μας.

Δικαίωμα όμως και υποχρέωση δική μου είναι να προστατεύσω την αξιοπρέπεια και την πολιτική μου υπόσταση, την οποία δεν επιτρέπω σε κανένα να εξαχρειώνει και να διασύρει με τον τρόπο που το έκανε ο κ. Βγενόπουλος αποσιωπώντας σκοπίμως τη γνωστή σε αυτόν αλήθεια για το θέμα της δωρεάς από την εταιρεία του προς τον Δήμο Πυθαγόρειου Σάμου, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του έτους 2000. Ο κ. Βγενόπουλος την εμφάνισε ως δωρεά σε εμένα ή στο Υπουργείο Αιγαίου, του οποίου είχα την τιμή να προΐσταμαι τότε, για να ερωτήσει, δια της συνεντεύξεως του "πού πήγε το δάσος" "πού πήγαν τα λεφτά" και να αναφερθεί προσωπικά σε εμένα, ότι "κάτι του χρωστάω".

Ο κ. Βγενόπουλος δεν ενεχείρησε ποτέ στο τ. υπουργείο Αιγαίου και σε εμένα 50 εκ. δραχμές (146.000 ευρώ). Ο κ. Βγενόπουλος γνωρίζει ότι τα χρήματα κατατέθηκαν από την εταιρία του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με αποκλειστικό αποδέκτη το Δήμο Πυθαγόρειου Σάμου οποίος και τα διαχειρίστηκε αρμοδίως.

Εκείνος που χρωστάει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία είναι ο κ. Βγενόπουλος, που για πολλοστή φορά προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια, όπως επιχειρεί να το πράξει και με άλλες υποθέσεις συμφερόντων του, εξαπολύοντας κατά βούληση σχεδιασμένες με όλες τις επικοινωνιακές τεχνικές επιθέσεις κατά πάντων.

Ο κ.Βγενόπουλος που αρέσκεται σε ιστορικές αναφορές γνωρίζει ότι η συκοφαντία είναι εύκολη μεν υπόθεση, αλλά ατιμωτική πράξη, τόσο ιστορικά όσο και κατά το νόμο και δεν αγνοεί βεβαίως ότι ακολουθεί η λογοδοσία του συκοφάντη στην κοινωνία και τη δικαιοσύνη.

Οφείλει επίσης να γνωρίζει, παρά τις όποιες ενστάσεις του ως προς την προσωπική μου ικανότητα και ποιότητα ως πολιτικού, ότι "μουσειακού είδους" δεν είναι οι Πολιτικοί που δρουν και ενεργούν δοκιμασμένοι μέσα στην κοινωνία επί τρεις σχεδόν δεκαετίες.

Ως πολίτης και ενεργός πολιτικός, δηλώνω ότι δεν πρόκειται να αφήσω αναπάντητα όσα συκοφαντικά και εις βάρος της ηθικής μου υπόστασης είπε δημοσίως. Έχω δώσει ήδη εντολή να ασκηθούν σε βάρος του ένδικα μέσα που παρέχει ο νόμος για την προστασία του προσώπου και της τιμής


 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.