ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίολη η σύγκληση των πολιτικών αρχηγών

15:01 - 03 Μαϊ 2010 | Πολιτική
(upd) Αίολη βρίσκεται η σύγκληση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά το «όχι» της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχουν. Στο μεταξύ, κανένα νόημα δε βρίσκει στη σύγκλιση πολιτικού συμβουλίου ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς θεωρούσε απαραίτητη τη διεξαγωγή μιας τέτοιας συνάντησης πριν την ανακοίνωση των μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, πριν ανακοινωθεί το πακέτο των μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ήδη πως δεν θα παρευρεθεί σε μία τέτοια συνάντηση, τονίζοντας ότι μετά την ανακοίνωση των μέτρων δεν έχει κανένα νόημα η διεξαγωγή της. «Αρνούμαστε να γίνουμε κορνίζα και κάδρο στον κ.Παπανδρέου», τόνισε η κ.Παπαρήγα.

Αρνητικός στο να συμμετάσχει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Κάρολο Παπούλια.

Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την έντονη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση του πρωθυπουργού να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών κατόπιν εορτής, όπως είπε. 

«Είναι επικίνδυνη η προσπάθεια να χειριστεί η κυβέρνηση το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνολικά την πολιτική ηγεσία για επικοινωνιακούς σκοπούς. Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να αποτελέσει το ντεκόρ για μια συναίνεση, με την οποία δεν συμφωνεί η ίδια η ελληνική κοινωνία, η οποία θεωρεί τα μέτρα άδικα και καταστροφικά και ζητά Δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί υπάρχει άρνηση στην πρόσκληση για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία είναι απαραίτητη η παρουσία όλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Καρατζαφέρης είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στη σύσκεψη εφόσον λάβουν μέρος όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
Τελευταία τροποποίηση στις 18:49 - 03 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.