ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκροτείται Εξεταστική και για την οικονομία

09:27 - 04 Μαϊ 2010 | Πολιτική
Σε συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία και την αποστολή στον εισαγγελέα όλων των υποθέσεων κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος από την προηγούμενη κυβέρνηση προσανατολίζεται η κυβέρνηση, απαντώντας στο αίτημα να τιμωρηθούν εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.  

Η αναγκαιότητα της συγκρότησης της Επιτροπής αυτής φαίνεται να αποτελεί προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι λαϊκές αντιδράσεις. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ζήτησε «να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης» και προέτρεψε τον Γιώργο Παπανδρέου να παταχθούν «οι απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος». Στο ίδιο πλαίσιο χθες στο "R" χρηματιστές δήλωναν την ανάγκη για κάθαρση και επιστροφή των κλεμμένων, ενώ όλοι σχεδόν οι πολίτες ζητούν να τιμωρηθούν όσοι έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.

Η υπό συγκρότηση Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει τις πολιτικές -και άλλες ενδεχομένως- ευθύνες των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια την ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να χτυπηθεί άμεσα και καίρια η «χαμηλή διαφθορά», αυτή δηλαδή που αφορά επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, που βαρύνονται με σκάνδαλα κάθε είδους (φακελάκια γιατρών, υπηρεσίες πολεοδομίας, εφορίες, υπηρεσίες υπουργείου μεταφορών, τελωνεία κ.λπ.).

Στο πλαίσιο αυτό, ανατέθηκε στον Γ.Πεταλωτή να ζητήσει από τα υπουργεία όλους τους σχετικούς φακέλους που εκκρεμούν προς διερεύνηση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:43 - 04 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.