ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταψηφίζει η Ν.Δ. – ο Α. Σαμαράς ρίχνει το γάντι στην Ντ. Μπακογιάννη

01:13 - 05 Μαϊ 2010 | Πολιτική
Μετά από πολλή σκέψη και ακόμη περισσότερες εσωκομματικές ζυμώσεις και διαβουλεύσεις, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαράς δήλωσε αργά χθες τη νύχτα ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει επί της αρχής στη Βουλή το νομοσχέδιο για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

 

 

Ο Α. Σαμαράς  κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για λάθη, καθυστερήσεις  και παραλείψεις που μετέτρεψαν ένα «δημοσιονομικό έλλειμμα σε κρίση δανεισμού», προσπαθώντας να αποδώσει ευθύνες μόνο στη σημερινή κυβέρνηση για την κατάσταση. Είπε ότι αν η Νέα Δημοκρατία ψήφιζε επί της αρχής το νομοσχέδιο, αυτό θα εκλαμβανόταν ως ψήφος εμπιστοσύνης. Παράλληλα όμως, ο αρχηγός της Ν.Δ. φρόντισε να διαβεβαιώσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία και ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα δάνεια, εφόσον επανέλθει στην εξουσία το κόμμα του.

Με τη δήλωσή του ο Α. Σαμαράς κατέστησε  επίσης σαφές ότι οι βουλευτές  του κόμματός του θα ψηφίσουν με καθεστώς κομματικής πειθαρχίας, που  σημαίνει ότι αν κάποιος υπερψηφίσει  το νομοσχέδιο θα υποστεί κυρώσεις και πιθανότατα θα διαγραφεί. Προφανώς έριξε το γάντι στην Ντόρα Μπακογιάννη που οι πληροφορίες την φέρουν να θέλει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου και την άποψή της αυτή γνωστοποίησε χθες στον Α. Σαμαρά κατά τη συνάντησή τους.

Επομένως, αν η  Α. Μπακογιάννη και άλλοι βουλευτές  της Ν.Δ. ψηφίσουν το νομοσχέδιο, θα υπάρξουν πιθανότατα πολιτικές εξελίξεις, που θα αρχίσουν από τη Νέα Δημοκρατία χωρίς να αποκλείεται να απλωθούν , αλλάζοντας και το γενικότερο πολιτικό σκηνικό.

Αγγελος Στάγκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.