ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: Δεχόμαστε επίθεση - Ζητάει εκ νέου σύγκληση των πολιτικών αρχηγών

17:06 - 05 Μαϊ 2010 | Πολιτική
"Δεχόμαστε επίθεση", είπε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός στη Βουλή, εκφράζοντας την συμπαράστασή του για τα βίαια επεισόδια που κόστισαν τη ζωή σε τρεις πολίτες το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα, μετά από ειρηνική διαδήλωση κατά των μέτρων. Ολα τα κόμματα καταδίκασαν την εγκληματική ενέργεια, ενώ η Αριστερά έκανε λόγο για προβοκάτσια. Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε εκ νέου σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, την οποία έχει ήδη δεχθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αντ. Σαμαράς.
Γ. Παπανδρέου: Είναι ώρες ευθύνης για όλους

'Είναι ώρες ευθύνης για όλους'' είπε ο πρωθυπουργός, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι ''κανείς μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την κατάσταση που βρισκόμαστε, δεν είναι όμως μόνο ώρες ευθύνης αλλά και ώρες συναίνεσης''. 

"Τα μέτρα τα πήραμε για να διασφαλίσουμε το μέλλον της χώρας, διαφορετικά θα οδηγούμασταν στην χρεοκοπία. Τα μέτρα τα πήραμε", όπως είπε, " κάτω από το βάρος της ανάγκης. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Θα μπορούσαμε να μην πληρώσουμε συντάξεις και οι καταθέτες να έχαναν τους κόπους μιάς ζωής".  

Άλλο διαμαρτυρία και άλλο δολοφονία, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ.Παπανρέου, αναφερόμενος στην εγκληματική ενέργεια της ρίψης μολότωφ σε τράπεζα στη Σταδίου, που οδήγησε στο θάνατο τρεις εργαζόμενους της τράπεζας. Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει, κανείς όμως δεν έχει δικαίωμα στη βία και ειδικά αυτή που οδηγεί στη δολοφονία των συμπολιτών μας, είπε, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν, ενώ δεν θα έχουν καμία κάλυψη ή καμία έμμεση ή άμεση πολιτική στήριξης.

Αντ. Σαμαράς: Ναι στη διαμαρτυρία όχι στη βία

Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αντώνης Σαμαράς καταδίκασε τη σημερινή εγκληματική ενέργεια που ακολούθησε την ειρηνική διαδήλωση κατά των μέτρων στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη συντριβή του για τους τρεις νεκρούς.

''Αυτό το συμβούλιο αποκτά άλλη διάσταση,'' είπε, προσθέτοντας πως ''η ΝΔ που έχει αγωνιστεί για τον τόπο, για τη δημοκρατία και για τις ελπίδες του ελληνικού λαού, θα πρωταγωνιστήσει στη μάχη για εθνική ενότητα.

Θ. Παφίλης : Προβοκάτσια τα επεισόδια

Για προβοκάτσια έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κ. Θ. Παφίλης, αναρωτώμενος μάλιστα ποιους ωφελούν τέτοια γεγονότα. Οι εργαζόμενοι, τόνισε, δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση μετά το 1974 και δεν είναι πρόσκαιρη. Τα μέτρα, είπε, είναι μόνιμα και δημιουργούν εργασιακό μεσαίωνα και συνθήκες γαλέρας και οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.

Αλ. Τσίπρας: Ζούμε εικόνες από το μέλλον

Ζούμε ιστορικές στιγμές και μάλιστα εικόνες από το μέλλον, είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι ‘’καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία’’. Ωστόσο, είπε, ‘’μόνο οι μαζικοί αγώνες μπορούν να μας βγάλουν από το δημοκρατικό αδιέξοδο που βρισκόμαστε.’’ Συμπλήρωσε μάλιστα, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια, ‘’τη βία σ’αυτό τον τόπο παραδοσιακά δεν την επιλέγει ο λαός αλλά αυτοί που φοβούνται το λαό’’

Αστ. Ροντούλης: Όχι στις δυνάμεις του χάους, ναι στην πατριωτική ευθύνη 

Καταδίκασε τα γεγονότα και από την πλευρά του ΛΑΟΣ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Αστ. Ροντούλης. Στράφηκε δε εναντίον των κομμάτων της αριστεράς, λέγοντας πως ''χτυπήθηκε η ίδια η δημοκρατία και κάποιοι την έπληξαν με τα λεγόμενα τους σ'αυτήν εδώ την αίθουσα.'' 

"Το δεύτερο πλήγμα,'' συνέχισε, ''είναι οικονομικής φύσεως καθώς έχει πλέον καταγραφεί σε όλα τα ξένα ΜΜΕ ότι η Ελλάδα είναι προορισμός δι'αποφυγήν.'' 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:55 - 05 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.