ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νεου κόμματος-Νέα επίθεση στον Α. Σαμαρά

12:01 - 07 Μαϊ 2010 | Πολιτική
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο δημιοργία νεου πολιτικού κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη, ένα 24ωρο μετά τη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ εξαπολύει νέα σκληρή επίθεση κατά του Αντ.Σαμαρά. «Η συνείδηση και η αξιοπιστία μου δεν μου επέτρεπαν να ψηφίσω ενάντια σε αυτό που πιστεύω» δήλωσε.  

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ 100,3, η ανεξάρτητη -πλέον- βουλευτής δεν άνοιξε τα χαρτιά της για τη σύσταση -ή όχι- νέου πολιτικού φορέα, λέγοντας όμως χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω τι θα κάνω. Είναι πολύ πρόωρο. Τα κόμματα δημιουργούνται όταν οι συνθήκες είναι ώριμες. Θα δούμε τι θα φέρει ο χρόνος».

Υπογράμμισε, επίσης, πως αυτή την ώρα σημασία έχει να ξεπεράσει η Ελλάδα την λαίλαπα της κρίσης και έτσι λίγη σημασία έχουν τα εσωκομματικά και οι διαγραφές.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα βρεθεί έξω από το «πολιτικό της σπίτι», στο οποίο «έχω ζήσει όλη μου τη ζωή». 

«Στήριξα την Ελλάδα»

Αναφερόμενη στην απόφασή της να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο με τα έκτακτα οικονομικά μέτρα, για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως «η συνείδηση και η αξιοπιστία μου δεν μου επέτρεπαν να ψηφίσω ενάντια σε αυτό που πιστεύω».

Το δίλημμα, όπως είπε, ήταν «χρεοκοπία ή οικονομικό πακέτο» και γι' αυτό ψήφισε υπέρ «της σωτηρίας της χώρας».

Την 1η Ιουνίου η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει εάν δεν περνούσε το νομοσχέδιο, τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως «μου ήταν αδύνατο να ψηφίσω ενάντια σε αυτό που πιστεύω πως είναι προς το συμφέρον της χώρας».

Τόνισε, ακόμα, πως δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από το εξωτερικό να στηρίξει τη χώρα μας και οι βουλευτές να καταψηφίζουν το νομοσχέδιο. «Η ψήφος έχει σημασία, αλλά εμείς τα έχουμε ευτελίσει όλα» σημείωσε.

«Είναι ευτύχημα που ψηφίστηκαν τα μέτρα και η Ελλάδα έχει βάσιμη ελπίδα να αποφύγει την πτώχευση» υποστήριξε ο Κων.Μητσοτάκης, χωρίς να σχολιάσει την αποπομπή της πρώην υπουργού.

«Είναι ευτύχημα που ψηφίστηκαν τα μέτρα και η Ελλάδα έχει βάσιμη ελπίδα να αποφύγει την πτώχευση» υποστήριξε ο Κων.Μητσοτάκης, χωρίς να σχολιάσει την αποπομπή της πρώην υπουργού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.