ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Πεταλωτής: Ανοιχτή η επαναδιαπραγμάτευση των επιτοκίων από ΔΝΤ-ΕΕ

17:36 - 11 Μαϊ 2010 | Πολιτική
Αυτονόητο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να επαναδιαπραγματευτεί τα επιτόκια των δανείων που θα λάβει στο πλαίσιο της βοήθειας από ΕΕ και ΔΝΤ, σε περίπτωση που άλλη χώρα ζητήσει να χρησιμοποιήσει τον κοινό μηχανισμό της Ευρωζώνης με χαμηλότερα επιτόκια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Κυβερνήσεις συνεργασίας δεν πρόκειται να δεχτούμε, συναίνεση όμως και συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων όχι απλώς τη δεχόμαστε, αλλά και την αποζητούμε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει σκέψη στην κυβέρνηση για ανασχηματισμό.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι αν απαιτηθούν κι άλλα μέτρα θα σημαίνει ότι θα έχει αποτύχει και θα παραιτηθεί και εάν αυτό θα συνιστά αποτυχία της κυβέρνησης συνολικά, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή εμείς δεν μπορούμε να μιλάμε για περαιτέρω μέτρα».

Πρόσθεσε δε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν «είναι επαρκή ώστε να βγούμε από την κρίση με βάση το πρόγραμμά μας».

Τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να «δουλέψει» κανέναν».

Ερωτηθείς σχετικά με την τροπολογία που πέρασε την περασμένη Παρασκευή ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «τον όρο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σαφώς και δεν τον δεχόμαστε και θα πρέπει κάποτε να αντιληφθούμε όλοι μας ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούμε ή όχι με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στο κράτος να μην χρεοκοπήσει».

Σχολιάζοντας αναφορά δημοσιογράφου ότι με την εν λόγω τροπολογία αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου από τους βουλευτές, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι ο καθένας έχει τη δική του θεώρηση και τόνισε ότι υπάρχει Σύνταγμα και κανονισμός της Βουλής, σύμφωνα με τα οποία ψηφίστηκε η τροπολογία.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ήδη στα τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ, υπάρχει πρόγραμμα για την τετραετή επιδότηση εισφορών με το οποίο έχουν προκηρυχθεί 40.000 θέσεις και για την διετή επιδότηση εισφορών 25.000 θέσεις.

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα υπάρχουν 4.000 θέσεις και 50.000 θέσεις για τον εποχικό τουρισμό και ότι επίκειται δεύτερη δέσμη προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα επιμείνει στην καταβολή των αποζημιώσεων σε απολυμένους με δόσεις, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν σπρώχνει σε ανεργία, η οποία είναι «δυστυχώς» ένα φαινόμενο που υπάρχει και ότι έχει υποχρέωση να καλύψει τους ανέργους με συγκεκριμένους τρόπους και κάποιοι από αυτούς συμπεριλαμβάνονται στα παραπάνω προγράμματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:44 - 11 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.