ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπανδρέου: Δίχτυ σταθερότητας και σιγουριάς στους επενδυτές ο μηχανισμός

19:46 - 12 Μαϊ 2010 | Πολιτική
Η ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης δίνει μια αίσθηση σταθερότητας και σιγουριάς στους επενδυτές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου τέθηκε επί τάπητος ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια – και με δικές του πρωτοβουλίες - για την προσέλκυση σημαντικών επενδυτικών προτάσεων και, όπως είπε, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Επισήμανε ακόμη ότι ο αναπτυξιακός νόμος δεν είναι πανάκεια αλλά ένα μικρό μέρος της όλης προσπάθειας, που συμβάλλει σε ένα νέο προσανατολισμό και με κίνητρα προς μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή προοπτική και κατεύθυνση.

«Το πρόβλημα δεν είναι να χτίσουμε κι άλλα κτήρια, να φτιάξουμε και άλλους δρόμους, και να ρίξουμε κι άλλο τσιμέντο, αλλά να υπάρξει ένα μοντέλο βιώσιμο και ανταγωνιστικό».

Πέρα από το ζήτημα της ανάπτυξης ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην ανάγκη συνέχισης και εμβάθυνσης των αλλαγών που βοηθούν στην εξοικονόμηση πόρων, κάνοντας λόγο για δυσκολίες, που αφορούν τη λειτουργία του ίδιου του δημόσιου τομέα, και που χρειάζονται, όπως είπε, μπάι-πας.

«Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τις ΔΕΚΟ, να δούμε πως εξοικονομούμε πόρους και πως χτυπούμε τη σπατάλη και βεβαίως, τη διαφθορά. Μέτρα ήδη έχουμε πάρει και είναι σημαντικά, όμως πρέπει να προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα», τόνισε.

«Οξυγόνο στη δημοκρατία μας»

O κ. Παπανδρέου έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ αναφέρθηκε και στη διάνοιξη του παραλιακού μετώπου δίπλα στο Αεροδρόμιο, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, είναι και μια παρέμβαση απέναντι στην αυθαιρεσία.

«Αυτό θα συνεχιστεί, είναι το πρώτο παράδειγμα άλλο όχι το τελευταίο», διεμήνυσε.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ακόμη τις θεσμικές αλλαγές που προωθούνται στο πολιτικό σύστημα, «πρώτα απ' όλα», όπως είπε, «για να προστατέψουμε το πολιτικό σύστημα από μια ευκολία που βλέπω ότι υπάρχει, και είναι επικίνδυνη, να ισοπεδώνουν κάποιοι τα πάντα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.