ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mετά το Βατοπέδι και τη Siemens, στο τέλος Μαϊου εξεταστική επιτροπή και για την Οικονομία

14:00 - 13 Μαϊ 2010 | Πολιτική
Στο τέλος Μαίου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, μετά τις επιτροπές για το Βατοπέδι και τη Siemens που βρίσκονται ήδη επί το έργω...
Χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου επεσήμανε: «Πέρα από τα θεσμικά, υπάρχει και το περί δικαίου αίσθημα. Είναι ένα κλίμα που επικρατεί και εντείνεται. Εμείς είμαστε μέρος της λύσης, όχι μέρος του προβλήματος. Αυτό βεβαίως πρέπει να αποδειχθεί- και θα αποδειχθεί, καθώς θα βλέπει ο ελληνικός λαός ότιΔικαιοσύνη υπάρχει, και παίρνει “σάρκα και οστά” μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, από το πολιτικό προσωπικό της χώραςμέχρι τους δημοσίους υπαλλήλους και τους ιδιώτες, που πιθανώς έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς και που αντιμετωπίζονται με τρόπο αποφασιστικό» .

Αλλά και ο κ. Γ.Πεταλωτής επανέλαβε χθες ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να χαριστεί σε κανέναν. «Η πολιτική βούλησή μας είναι να διερευνήσουμε- και να διερευνήσει η Δικαιοσύνη από ένα σημείο και πέρα- οποιοδήποτε στοιχείο ποινικής παραβατικότητας προκύψει από τις εξεταστικές επιτροπές. Δεν θα κάνουμε πίσω, οτιδήποτε και αν συναντήσουμε μπροστά μας, οποιοδήποτε πολιτικό ή μη πρόσωπο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  Εξάλλου χθες εστάλη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας ο πρώτος φάκελος με υπόθεση διασπάθισης περίπου 200.000 ευρώ από κοινοτικές επιδοτήσεις. Η υπουργός κυρία Κατερίνα Μπατζελή έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου να επανεξετάσουν όλες τις επιδοτήσεις των ετών 2006- 2008. Ανάλογοι έλεγχοι διενεργούνται και στα υπόλοιπα υπουργεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.