ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: To "κόμμα των επιχειρηματιών ήδη υπάρχει". Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με τα πολιτικά κόμματα

21:57 - 16 Μαϊ 2010 | Πολιτική
Σκληραίνει τη στάση του ο ΣΕΒ απέναντι στα πολιτικά κόμματα καθώς στη γενική συνέλευση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ο Πρόεδρος του, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, απαντώντας στο‘Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο’, του κυρίου Καστανίδη, επανήλθε με σφοδρότερες δηλώσεις καλώντας τα κόμματα να «κόψουν αυτοβούλως τον ομφάλιο λώρο με το κράτος που εξέθρεψαν για να τα εκτρέφει», γιατί διαφορετικά «το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο».

Αναφερόμενος, στα περί ίδρυσης κόμματος επιχειρηματιών είπε «το δικό μας 'κόμμα' υπάρχει ήδη. Το συναπαρτίζουν όλοι όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στην ανοιχτή κοινωνία της γνώσης και της δράσης, της αξιοσύνης και της άμιλλας. Το 'κόμμα' μας αποτελεί εδώ και χρόνια μια υπαρκτή πραγματικότητα, που στηρίζει την οικονομική πρόοδο και συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στη δημοκρατική σταθερότητα».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, αναφερόμενος στα πρόσφατα μέτρα, επισήμανε ότι δεν επαρκούν  «Όσοι νομίζουν ότι με το πακέτο βοήθειας ο κίνδυνος ξεπεράστηκε, τρέφουν μία επικίνδυνη αυταπάτη: τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί -και όλοι θα κριθούμε από την κρίση, από το πώς θα συμπεριφερθούμε στη διάρκειά της .Η κρατικοδίαιτη ανάπτυξη με δανεικά μάς τελείωσε» είπε, προσθέτοντας :

«Το ελληνικό εμπόριο αντιμετωπίζει ήδη την ύφεση που βιώνουμε όλοι. Δοκιμάζεται και θα δοκιμαστεί σκληρά. Στην πρόκληση αυτή, υπάρχουν βέβαια σημαντικά εμπόδια. Το πανταχού παρόν πελατειακό κράτος δύσκολα θα αυτοπεριοριστεί. Αν όμως το κράτος δεν αλλάξει, ο τόπος μας θα βουλιάξει».

Είναι η δεύτερη φορά κατά την οποία ο ΣΕΒ επιτίθεται κατά των πολιτικών κομμάτων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Η πρώτη ήταν κατά την Συνέλευση του Συνδέσμου κατά την οποία ο κ. Δασκαλόπουλος, επιτιθέμενος είχε χαρακτηρίσει τα κόμματα «διαπλεκόμενα με το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο της Μεταπολίτευσης, είτε οργανικά είτε ιδεολογικά και ότι αισθάνονται πως η συρρίκνωση του Κράτους και η ανεμπόδιστη ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οικονομίας, θα συρρίκνωνε την εξουσία τους -άρα και τα προνόμιά τους».

Σφοδρή ήταν η απάντηση των κομμάτων στην ππρώτη εκείνη επίθεση.

‘Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο’. Την πολιτική δεν μπορούν να την κρίνουν και να την αλλάξουν επιχειρηματίες βουτηγμένοι στη διαπλοκή», είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ενώ για «ανοίκειες και αήθεις επιθέσεις κατά του κύρους του Κοινοβουλίου και της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, που εκπορεύονται από πομπούς μηνυμάτων, που χρησιμοποιούν δημόσια αγαθά» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Επίθεση στον κ. Δασκαλόπουλο εξαπέλυσε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος είπε: «Εκείνοι, οι οποίοι καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, βγάζοντας στις Ελβετίες τα κεφάλαια του Έλληνα πολίτη, αυτοί έρχονται σήμερα να είναι οι τιμωροί και οι εισαγγελείς. Καλά θα κάνουν, λοιπόν, όλοι αυτοί οι κεφαλαιοκράτες να προσέξουν πάρα πολύ, γιατί η επιείκεια με την οποία τούς έχει συμπεριφερθεί ο πολιτικός κόσμος, νομίζω ότι τους δημιουργεί περισσότερη αναίδεια και γίνονται θρασύτεροι απ’ ό,τι πρέπει. Ας προσέξουν».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Τσούκαλης δήλωσε: «Πληροφορηθήκαμε ξαφνικά ότι η υγιής επιχειρηματικά τάξη της χώρας δεν είχε καμία σχέση με το χρηματιστήριο, αφού όσα δισεκατομμύρια αποκόμισε από το χρηματιστήριο τα επένδυσε και δεν τα εξήγε σε off shore επιχειρήσεις.

Πληροφορηθήκαμε ότι κουμπάροι και μπατζανάκηδες δεν είχαν καμία σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και το αλισβερίσι τους με το Δημόσιο, ότι τα καρτέλ και οι τιμές, η σχέση αυτών των δύο, αφορούν μονάχα το Δημόσιο και όχι τον ιδιωτικό τομέα.

Πληροφορηθήκαμε ότι δεν υπάρχει κρατικοδίαιτος καπιταλισμός στη χώρα, κρατικοδίαιτη επιχείρηση, όλα λειτουργούν κάτω από την μπότα του στυγνού ελληνικού Δημοσίου.

Πληροφορηθήκαμε ότι κανένας επιχειρηματίας δεν διαπλέκεται μέσω μαζικών μέσων επικοινωνίας, ούτως ώστε να επιτύχει τις ιδιοτελείς επιδιώξεις του. Οι εργοληπτικές εταιρείες βεβαίως, κατασκευάζουν τα δημόσια έργα με ευρωπαϊκές τιμές και με την ποιότητα που έχει σχέση με τις προδιαγραφές της ΕΕ και άλλων έγκριτων φορέων» είπε, καλώντας τους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαρά «να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για το πού οδηγείται η χώρα» και να αναλάβουν προσπάθεια κινητοποίησης όλης της κοινωνίας για μια «κάθαρση με την παλιά αρχαιοελληνική έννοια».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:25 - 16 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.