ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: «Πήραμε δύσκολες αποφάσεις»

13:07 - 21 Μαϊ 2010 | Πολιτική
Στις δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε λάβει η κυβέρνησή του, αναφέρθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρή ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή.

«Με την πολιτική μας, εγγυηθήκαμε ότι δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας παράλληλα ότι αναγνωρίζει τη συμβολή του ελληνικού λαού στην κοινή προσπάθεια, με τις θυσίες που του ζητήθηκαν. Ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε ακόμη ότι μετά τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, το βάρος θα πέσει στην αναπτυξιακή πολιτική. Με αυτόν τον τρόπο «η κρίση θα μετατραπεί σε ευκαιρία». Όπως ξεκαθάρισε όμως, τα αναπτυξιακά μέτρα δεν θα μπορούσαν να προηγηθούν χρονικά των δημοσιονομικών, λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που ασκήθηκαν στην Ελλάδα από τις αγορές: «Το σύστημα το οποίο βρήκαμε εμπεριέχει ανισότητες και αδικίες, αλλά δεν είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου να αλλάξουμε πρώτα το σύστημα και να αντιμετωπίσουμε μετά το χρέος»

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι ορισμένα από τα μέτρα ήταν κοινωνικά άδικα, εξ ου και χαρακτήρισε τις αποφάσεις που έλαβε δύσκολες. Τέλος, καταδίκασε τις βίαιες εκτροπές των ειρηνικών διαδηλώσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την απάντηση του πρωθυπουργού στην επίκαιρη ερώτησή του για το κοινωνικό κόστος της προσφυγής στο Δ.Ν.Τ. «έκθεση ιδεών» και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η κοινή γνώμη αποδέχεται τα μέτρα που ελήφθησαν «μαϊμού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.