ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εν αναμονή των πορισμάτων για το Βατοπέδιο

09:48 - 25 Μαϊ 2010 | Πολιτική
Υπό τη σκιά των όσων ισχυρίστηκε στην πρόσφατη απολογία της η Σταματίνα Μαντέλη, συνεδριάζει σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Διευθύντρια Πολιτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε στο απολογητικό της υπόμνημα την περασμένη εβδομάδα ότι οι επίμαχες ανταλλαγές εκτάσεων μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου στη λίμνη Βιστωνίδα, εγκρίθηκαν ύστερα από απόφαση που ελήφθη σε «ανώτατο επίπεδο» από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ειδικότερα, η κυρία Μαντέλη εμπλέκει στην υπόθεση τον πρώην Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, τον τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου, τον πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Κοντό, τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Μπασιάκο, τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Πέτρο Δούκα, αλλά και τους πρώην υφυπουργούς Κωνσταντίνο Κιλτίδη και Απόστολο Φωτιάδη.

Κατόπιν τούτων, η Εξεταστική Επιτροπή ενδέχεται να αποφασίσει σήμερα μικρή παράταση των εργασιών της, προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί της κυρίας Μαντέλη και ενδεχομένως να κληθούν σε νέα κατάθεση τα πρώην κυβερνητικά στελέχη που κατονομάστηκαν. Επισημαίνεται ότι ο ΛΑ.Ο.Σ έχει ζητήσει να κληθεί να καταθέσει και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, πρόταση με την οποία διαφωνεί η Νέα Δημοκρατία, ενώ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ την αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα με επιφυλακτικότητα. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες ώστε να μην εκδοθούν τελικά πέντε διαφορετικά πορίσματα για την υπόθεση, αλλά να καταλήξει τουλάχιστον το ΠΑ.ΣΟ.Κ σε κοινό πόρισμα με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τον ΛΑ.Ο.Σ.

Αντιδράσεις από Ν.Δ

Πάντως, η Ν.Δ αμφισβητεί ευθέως τα όσα κατέθεσε η κυρία Μαντέλη. Με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κοντός αποδίδει τους ισχυρισμούς της σε πολιτικές πιέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας,  Αναστάσιου Νεράντζη, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο καθένας κατανοεί τον λόγο για τον οποίο η κα Μαντέλη, ξαφνικά, άλλαξε τα, μέχρι χθες, λεγόμενά της. Ο κατηγορούμενος δικαιούται ακόμη και να ψεύδεται. Πολύ περισσότερο, αφού πριν από δύο ημέρες -και για προφανείς λόγους- ψηφίστηκε ειδική ρύθμιση, με την οποία ακόμα και κατηγορούμενος μπορεί, καταγγέλλοντας υπουργό, να απαλλαγεί από την ποινή. Αυτή ακριβώς η ρύθμιση αποδεικνύει τις υπόνοιες για ύπαρξη σχεδίου της Κυβέρνησης προς ενοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων. Είχαμε καταγγείλει τον υπουργό κ. Καστανίδη για τη ρύθμιση αυτή και δυστυχώς επαληθευθήκαμε σύντομα. Την ώρα που η κοινωνία βιώνει τις συνέπειες από τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, μάταια το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επωφεληθεί από ισχυρισμούς τύπου Μαντέλη…».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:20 - 25 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.