ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδρίαση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens

10:46 - 11 Ιουν 2010 | Πολιτική
Με την εξέταση του κ. Γιώργου Φλέσσα, επικεφαλής του ομίλου εταιρειών επικοινωνίας Civitas, συνεχίζει το έργο της στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens.

Εκτός από τους 25 επιχειρηματίες και δημοσίους λειτουργούς που κλήθηκαν να καταθέσουν για «ύποπτες» κινήσεις στους λογαριασμούς τους και «συναλλαγές» με τη Siemens, στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες και τα στοιχεία που ενδεχομένως να αποσπάσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας από τα κινητά τηλέφωνα και τον φορητό υπολογιστή του Μ. Χριστοφοράκου, τα οποία κατασχέθηκαν εσχάτως από τα γραφεία της Γερμανικής εταιρείας. Επιπλέον, την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στη Γερμανία οι βουλευτές -μέλη της επιτροπής Βάσω Τσόνογλου από το ΠΑΣΟΚ, Πάνος Καμμένος από τη ΝΔ και Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ, προκειμένου να ανακρίνουν στο προξενείο του Μονάχου τους Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Μίχαελ Κουτσενρόϊτερ κι αν καταστεί δυνατό -εφ όσον συναινέσει- και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Τέλος, φως στην άκρη του τούνελ ίσως φανεί και από τον αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων όσων κυβερνητικών στελεχών υπέγραψαν συμβάσεις με τη Siemens την τελευταία εικοσαετία. Ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικός, απέστειλε έγγραφο προς τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σωτήρη Λύτρα, την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών της Βουλής και την επιτροπή ελέγχου του Αρείου Πάγου, για να διενεργήσουν την έρευνα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της εξεταστικής.

Βατοπέδιο

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας. Η συζήτηση γίνεται με πρωτοβουλία των βουλευτών της πλειοψηφίας, ενώ έντονη είναι η φημολογία ότι επίκεινται διαγραφές στελεχών της Ν.Δ. που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, από τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.
Δείτε εδώ ολόκληρο το πόρισμα για το Βατοπέδιο
Τελευταία τροποποίηση στις 11:02 - 11 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.