ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαριά «Καμπάνα» στο γιο του Ζαγορίτη

17:39 - 28 Ιουν 2010 | Πολιτική
«Φυλακή» 60 ημερών είναι η ποινή που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα επιβληθεί στο γιο του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λ. Ζαγορίτη, για το γνωστό περιστατικό στο Πολεμικό Μουσείο, όπου εγκατέλειψε την υπηρεσία του και έφερε στη μονάδα την ηθοποιό ερωτικών ταινιών, Τζούλια Αλεξανδράτου. Εάν η ποινή δεν μειωθεί στην πορεία, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, τότε ο ναύτης Γεράσιμος Ζαγορίτης θα υπηρετήσει μερικές ημέρες παραπάνω θητεία, ενώ δεν προβλέπεται έξοδός του μέχρι τον Σεπτέμβριο που απολύεται. Επίσης, θα μετατεθεί σε μονάδα της παραμεθορίου, ενώ καμπάνες αναμένεται να πέσουν και στους ανωτέρους του, καθώς το ΥΕΘΑ έχει διατάξει τη διεξαγωγή Ε.Δ.Ε.

Δηλώσεις για το θέμα Ζαγορίτη έκανε και ο Υπουργός Άμυνας, Ευ. Βενιζέλος: «Υπάρχουν δυστυχώς φαινόμενα κοινωνικής ευτέλειας που η κοινωνία πολλές φορές δυστυχώς τα ανέχεται και επικοινωνιακά τα αναπαράγει. Και επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις εφάπτονται και με αυτές τις πτυχές της κοινωνίας, πολλές φορές κινδυνεύουν να μολυνθούν απ’ τα φαινόμενα αυτά. Γι’ αυτό οι διαταγές μου είναι να υπάρχει επαγρύπνηση και υποδειγματική αυστηρότητα. Ευτυχώς στις Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των κλάδων όπου κρίνεται πραγματικά η ασφάλεια και η άμυνα της χώρας, υπάρχει απόλυτη πειθαρχία και απόλυτη ετοιμότητα αντίδρασης. Υπάρχουν όμως κάποιοι χώροι όπου τα πράγματα είναι δυστυχώς πιο χαλαρά. Και εκεί αλλάζουν άρδην οι συνθήκες, γιατί πρέπει να εφαρμόζονται οι οδηγίες που έχω δώσει σε όλα τα επιτελεία. Για το συγκεκριμένο περιστατικό αναμένω από ώρα σε ώρα το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και να είστε βέβαιοι ότι θα επιβληθούν εφόσον εντοπιστούν και προσωποποιηθούν οι ευθύνες, που αυτό είναι εύκολο να γίνει, θα επιβληθούν όλες οι αναγκαίες πειθαρχικές κυρώσεις και θα σταλεί η δικογραφία και στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου για τη δική του δικαιοδοσία και αρμοδιότητα».

Πάντως το περιστατικό με τον Γ. Ζαγορίτη είναι το τρίτο κατά σειρά κρούσμα απειθαρχίας, ασυνεννοησίας και ειδικής μεταχείρισης στις ένοπλες δυνάμεις τον τελευταίο καιρό. Είχε προηγηθεί το πάρτι στο θωρηκτό Αβέρωφ και η περίπτωση της ειδικής άδειας που δόθηκε στον Πάρι Κασιδόκωστα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.